Hlavní obsah

Tři lodě v semifinále, další tři veslařské posádky čekají na ME opravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S poloviční úspěšností si vedly první den na veslařském ME v Mnichově české posádky. Do semifinále přímo postoupily Lenka Antošová na skifu, Jakub Podrazil s Janem Cincibuchem na dvojskifu i párová čtyřka mužů. Další tři české lodě musí do oprav, včetně největšího reprezentačního trumfu, kterým je dvojskif lehkých vah Miroslav Vraštil a Jiří Šimánek.

Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Dvojskif lehkých vah Jiří Šimánek a Miroslav Vraštil.

Článek

Lenka Antošová nastupovala do rozjížďky s aktuální vítězkou SP Florijnovou z Nizozemska, a ta byla také jedinou přemožitelkou české veslařky, která už příští měsíc oslaví 31. narozeniny.

V párové čtyřce seděli loňští mistři světa do 23 let Filip Zima, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla, doplněni o olympionika z Tokia Jana Fleissnera a lepší než oni byli jen vítězní Rumuni. O semifinálové účasti české lodi ale nebylo pochyb.

Problém s postupem neměl ani mužský dvojskif. „Cíl kluci splnili, ale společně jsme hodnotili, že to nebyl ideální průběh závodu a že bude nutné výrazně se polepšit," líčil trenér Michal Vabroušek.

Český dvojskif mužů lehkých vah si z OH v Tokiu přivezl čtvrté místo. Letos si na Světovém poháru dovesloval pro bronz. Z nabité rozjížďky šli přímo do finále jen vítězní Irové. Vraštil se Šimánkem dojeli třetí, těsně za Švýcary a mají před sebou opravu, z niž by se ale měli dostat mezi šest lodí, které pojedou v sobotu o evropské medaile.

Radka Novotníková s Pavlínou Flamíkovou na dvojce bez kormidelnice doveslovaly až čtvrté a čeká je v pátek ráno opravná jízda, které se po stejném umístění nevyhne ani dvojskif žen lehké váhy ve složení Veronika Činková, Kristýna Neuhortová. Jejich rozjížďku, odkud šly jen vítězky přímo do finále, vyhrály olympijské vítězky této disciplíny Italky Rodiniová s Cesariniovou.

Reklama