Hlavní obsah

Veslařská tragédie. Synkův nástupce nalezen mrtev v loděnici

Praha
Aktualizováno

Dvaadvacetiletý skifař Michal Plocek, který byl považován za nástupce Ondřeje Synka, byl v pondělí večer nalezen mrtev v loděnici pražské Dukly. Český veslařský svaz, který o tragédii informoval na svých oficiálních stránkách, zatím úmrtí nekomentuje, příčina neštěstí je předmětem šetření policie.

Foto: Český veslařský svaz

Skifař Michal Plocek na archvním snímku

Článek

Policie vyjížděla v pondělí kolem 18. hodiny do ulice Císařská louka, kde byl nalezen mrtvý muž. „Kriminalisté spolu s lékařem na jeho smrti nezjistili cizí zavinění," řekla agentuře ČTK mluvčí pražské policie Iveta Martínková.

"Je to obrovská ztráta. Michal byl jeden z nejtalentovanějších veslařů poslední doby a byl to zároveň i milý a laskavý kluk, který byl vzorem pro mladé veslaře," řekl stejné agentuže předseda ČVS Dušan Macháček, který také oznámil, že veslařský svaz odložil páteční slavnostní vyhlášení nejlepších posádek roku na únor.

Plocek měl nakročeno k úspěšné kariéře. V roce 2012 se stal juniorským mistrem Evropy i světa. O dva roky později slavil triumf na světovém šampionátu veslařů do 23 let. Letos se pak stal akademickým mistrem světa. Jako člen posádky čtyřky s kormidelníkem získal letos titul mistra světa v příbřežním veslování.

V červnu se Plocek poprvé představil v závodě Světového poháru v Poznani, kde nahradil právě Synka. Pražský rodák v Polsku postoupil do finále, v němž obsadil čtvrtou příčku.

Na dvojskifu se Plocek společně s Matyášem Klangem pokoušeli probojovat na olympijské hry do Ria de Janeiro. V dodatečné kvalifikaci obsadili první nepostupové místo.

„V osobním životě byl Michal citlivý a milý kluk, který nikterak neskrýval svou ctižádostivost dosáhnout co nejlepší sportovních výsledků. Plocíno, budeš nám moc chybět. Sbohem!" stojí na webu veslařského svazu.

Reklama

Související témata: