Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova si po výhře v Liberci vynutily páté semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějovské volejbalistky dokázaly po dvou letech vyhrát v Liberci a vynutily si v extraligovém semifinále rozhodující pátý zápas. Hanačky, které začaly sérii domácí výhrou, ale pak Dukle dvakrát podlehly, dnes zvítězily pod Ještědem 3:1 a vrátily sérii do Prostějova, kde se rozhodne ve čtvrtek. Udržely tak naději, že rozšíří rekordní sbírku českých titulů na dvanáct a opět pod vedením trenérské legendy Miroslava Čady. Vítězky se o titul utkají s brněnskými Šelmami.

Foto: Adobe Stock

Ilustrační snímek

Článek

Prostějov naposledy uspěl v liberecké hale v dubnu 2022 v semifinále a dnes nebyl v roli favorita, ale bojovným výkonem si zajistil výhru. „Nevypustily jsme jediný balón, i když jsme prohrávaly - třeba ve druhém setu. Pořád jsme bojovaly a tím jsme asi soupeře zlomily,“ řekla nahrávačka Simona Bajusz stanici Sporty TV.

Prostějov začal náporem a první set vyhrál 25:18. Ve druhém rychle prohrával o šest bodů (1:7) a dlouho ztrácel, ale po obratu vyhrál ještě výrazněji 25:16. Pak začal chybovat a dal Dukle šanci, která ji využila. Z malé krize se však hostující hráčky oklepaly a další drama nedopustily.

V nezvykle letních venkovních teplotách se musely volejbalistky vyrovnávat i s teplem v hale. „Byl hrozný hic. Strašně se mi potily ruce a špatně nahrávalo,“ uvedla Bajusz.

Šelmy ve druhém semifinále vyřadily Olymp ve třech zápasech a připravují se na finále, které začne 15. dubna. Opět se bude hrát na tři výhry.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 4. zápas:
Liberec - Prostějov 1:3 (-18, -16, 18, -22)
Nejvíce bodů: N. Kvapilová 26, Šulcová 9, Vyklická 8 - Faltínová 21, Trnková 20, Tošičová 17. Stav série: 2:2.

Reklama