Hlavní obsah

Davidová po chybách při střelbě až šestnáctá. Pro vítězku se hrála znovu norská hymna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Udělala chybu při každé střelecké položce a musela dvakrát na trestné kolo, což nejlepší z domácích biatlonistek Markétu Davidovou při Světovém poháru v Novém Městě na Moravě srazilo až na 16. místo ze závodu na 7,5 km. Žádná další Češka na body nedosáhla, Terezu Voborníkovou od nich dělila jen vteřina. Z triumfu se poprvé v sezoně v této disciplíně radovala Norka Marte Röiselandová, která předčila o dvacet vteřin krajanku Tandrevoldovou. Obě střílely čistě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká biatlonistka Markéta Davidová během sprintu žen

Článek

Potíže Davidové na střelnici začaly už vleže, kde poslední ránu odložila, přesto ji neposlala do terče.

„Šlo o těsný kalibr, ale předržela jsem to. Diváci byli tak skvělí, že jsem při střelbě neslyšela ani vlastní dech. Na trati jsem měla úseky, kde mi to moc nejelo, i když pořadatelé udělali při přípravě maximum," líčila nejlepší z reprezentantek, která měla devátý běžecký čas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká biatlonistka Markéta Davidová během sprintu žen v rámci Světového poháru v biatlonu

Lucie Charvátová po čisté ležce atakovala umístění v první desítce, jenže při druhé zastávce na střelnici spouštěla rány pomalu a hlavně udělala tři chyby, takže ji přibrzdilo 450 metrů na trestném kole.Voborníková se hned při úvodní položce dopustila dvou chyb, po stojce kroužila ještě dalších 150 metrů.

„Atmosféra byla neskutečná, o to víc mě mrzí, že jsem diváky zklamala na střelnici. Trápila jsem se s každou ránou. Pomohly mi skvěle připravené lyže, jenže na bodované umístění to nestačilo," líčila.

Jessica Jislová se po zdravotních komplikacích, které ji připravily o účast na MS, vrátila do startovního pole. „Opravdu hodně jsem si hlídala střelbu, ale přece jen bylo znát, že jsem měla téměř dva měsíce výpadek. Na trati mě to dost bolelo, fanoušci ale byli úžasní a jejich podpora mě tlačila k cíli," prozradila.

První a druhé místo patřily Norsku, podobně jako u mužského sprintu. Se žlutým číslem určeným vedoucí ženě SP skončila devátá Simonová z Francie a jejich náskok v čele se zvýšil, protože švédské sestry Öbergovy pohřbily naděje už třemi chybami na ležce a celkově druhá Elvira se 63. místem v cíli nevešla ani mezi účastnice stíhačky.

SP v biatlonu v Novém Městě na Moravě:
Ženy - sprint (7,5 km):
1. Röiselandová 19:28,4 (0 tr. okruhů)
2. Tandrevoldová (obě Nor.) -20,5 (1)
3. Chevalierová-Bouchetová (Fr.) -29,3 (1)
4. Wiererová (It.) -35,4 (1)
5. Voigtová -36,7 (0)
6. Herrmannová-Wicková (obě Něm.) -38,5 (1)
...16. DAVIDOVÁ -1:08,2 (2)
41. VOBORNÍKOVÁ -1:50,4 (3)
44. JISLOVÁ -1:53,9 (0)
49. CHARVÁTOVÁ -2:05,8 (3)
75. VINKLÁRKOVÁ (všechny ČR) -3:13,6 (3).
Průběžné pořadí (po 15 z 21 závodů):
1. Simonová (Fr.) 843
2. E. Öbergová (Švéd.) 735
3. Vittozziová (It.) 675
4. Wiererová 653
5. Herrmannová-Wicková 628
6. Tandrevoldová 552
...8. DAVIDOVÁ 520
30. JISLOVÁ 134
53. VOBORNÍKOVÁ 50
77. VÁCLAVÍKOVÁ 2
78. CHARVÁTOVÁ 1

Reklama

Související témata: