Hlavní obsah

Charvátové se nepovedly stojky, český pár po dvou trestných kolech dvanáctý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česko muselo na poslední chvíli změnit složení pro závod smíšených dvojic při Světovém poháru v italské Anterselvě. Do hry se nakonec dostal biatlonový pár Lucie Charvátová, Vítězslav Hornig a cílem projel dvanáctý, když po obou stojkách v podání ženské složení byl na trestném kole. S úžasnou střelbou doprovázenou jediným dobíjením triumfovala německá dvojice Strelow, Voigtová.

Foto: Český biatlon

Lucie Charvátová v Ruhpoldingu

Článek

Ze zdravotních důvodů v české sestavě chyběla Jessica Jislová, která se pokusí alespoň připravit na nedělní závod s hromadným startem. Zaskočit za ni tedy musela Charvátová a začala dobře, po úvodní položce byla sedmá.

Problém nastal však při stojce, kdy česká biatlonistka ani přes tři dobíjení nevyčistila terč a musela na trestné kolo. Z něj se vrátila až sedmnáctá. Když se dostali do akce muži, Vítězslav Hornig byl výtečný při střelbě a odváděl maximum na své poměry i na lyžích, čímž se česká dvojice posunula na dvanáctou příčku.

Čelo mezitím ovládlo perfektně střílející Němci, v polovině závodu měli už devatenáct vteřin k dobru na trio pronásledovatelů, které tvořily Norsko, Francie i Rakousko. Charvátová při svém druhém úseku předváděla úžasný běžecký výkon a vytáhla se až na osmou pozici.

Jenže přišly znovu potíže při položce vstoje, kdy musela využít maximální počet rezervních nábojů, přesto se znovu nevyhnula návštěvy na trestném kole. Pro český pár to znamenalo propad na třinácté místo se ztrátou půl minuty na vysněné umístění v elitní desítce.

Hornig nakonec svedl úspěšný boj o konečné dvanácté místo s Kanaďany a Češi tak zopakovali výsledek mix dvojice z předchozího SP, tehdy ale v této disciplíně reprezentovali Voborníková s Marečkem.

Závod Světového poháru v Anterselvě
Světový pohár v biatlonu - závod smíšených dvojic v Anterselvě
1. Voigtová, Strelow (Německo) 38:58,0 (0+1)
2. Tandrevoldová, Christiansen (Norsko) +11,2 (0+8)
3. Hauserová, Eder (Rakousko) +28,3 (0+4)
4. Passlerová, Hofer (Itálie) +37,9 (1+6)
5. Bendiková, Rastorgujevs (Lotyšsko) +39,1 (1+6)
6. Minkkinenová, Invenius (Finsko) +41,4 (0+7)
7. Simonová, Jacquelin (Francie) +1:00,1 (2+10)
8. Külmová, Zahkna (Estonsko) +1:05,8 (1+9)
----
12. Charvátová, Hornig (ČR) +1:45,2 (2+8

Reklama