Hlavní obsah

Biatlonista Johannes Bö po úspěšné olympiádě předčasně ukončil sezonu

Čtyřnásobný zlatý medailista z olympijských her v Pekingu biatlonista Johannes Thingnes Bö předčasně ukončil sezonu. Osmadvacetiletý norský reprezentant jako důvod uvedl fyzickou i psychickou únavu z náročného ročníku.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Johannes Thingnes Bö na střelnici.

Článek

Bö v Číně získal celkem pět medailí. K triumfům v závodech s hromadným startem, ve sprintu, štafetě a smíšené štafetě získal také bronz ve vytrvalostním závodě a byl nejúspěšnějším účastníkem olympiády.

"Loňský rok byl psychicky i fyzicky velmi náročný, celé to navíc umocnila opatření proti koronaviru a příprava na olympiádu," uvedl v prohlášení norského svazu Bö, který přijde o závody v Kontiolahti, Otepää a Oslu.

"Nebyl prostor na delší pauzu, tak si ji beru teď, abych byl připravený a měl motivaci na další čtyři roky, které vyvrcholí olympijskými hrami v roce 2026," dodal dvanáctinásobný mistr světa.

V průběžném pořadí Světového poháru je mladší bratr šestinásobného olympijského medailisty Tarjeie Bö pátý. Se ziskem 440 bodů ztrácí 196 na vedoucího Quentina Fillona Mailleta z Francie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články