Hlavní obsah

Biatlonová kráska se dočká velké pocty!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdná italská biatlonistka Dorothea Wiererová se dočká ve své rodné zemi velké pocty! Bronzová medailistka ze sprintu z olympijských her v Pekingu si za svůj výkon vysloužila významné ocenění od Italské federace zimních sportů FISI a deníku „Gazzetta dello Sport“.

Foto: Profimedia.cz

Italská biatlonistka Dorothea Wiererová na stupních vítězů při SP v Kontiolahti.

Článek

Italská kráska stále patří k největším biatlonovým osobnostem, i když uplynulá sezona 2021/22 pro ni nebyla tak úspěšná, jako ty předchozí. Ve Světovém poháru, jehož celkové pořadí v sezonách 2018/19 a 2019/20 ovládla, tentokrát obsadila až deváté místo.

V sezoně stála Wiererová pouze čtyřikrát na stupních vítězů v individuálním závodě, včetně bronzového sprintu z Pekingu, za který si vysloužila ocenění za přínos biatlonu od FISI, které ji bude uděleno v pátek 15. července na slavnostním galavečeru.

Večera se zúčastní i další italské hvězdy, alpské lyžařky Frederica Brignoneová a Sofia Goggiaová. Pro Wiererovou může být ocenění motivujícím prvkem do nové sezony, na kterou se už naplno připravuje. Během tréninku na kolečkových lyžích si ke konci června způsobila nepříjemná zranění, která ji však v přípravě nijak výrazně nezbrzdila.

Reklama