Hlavní obsah

Šok pro biatlonovou krásku. Kolo uletělo, utrpěla ošklivé šrámy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nepříjemnost v přípravě, krev, oděrky z kontaktu s asfaltovým povrchem. Dorothea Wiererová utrpěla nehodu na kolečkových lyžích. Není jasné, jak dlouho si bude muset italská biatlonová kráska dát oddech, ale podle dostupných zpráv nemá nic zlomeného, a tak bolestivé šrámy její tréninkové plány asi nijak zvlášť nenaruší.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dorothea Wiererová na archivním snímku při SP v Novém Městě na Moravě.

Článek

„Když vám při sjezdu upadne kolečko," napsala na sítě k fotografiím, na nichž je poničené tréninkové náčiní, ale i její odřeniny na rukou, nohou a obličeji.

Dvaatřicetiletá Wiererová, která si po sezoně dávala na čas s rozhodnutím o pokračování v kariéře a teď se připravuje s italským mužským týmem, není zdaleka první biatlonová hvězda, která v létě havarovala na kolečkách. Loni v srpnu Nor Tarjei Boe spadl dokonce dvakrát a utrpěl oděrky na rukou, nohou, obličeji a břiše. Mluvil pak o štěstí a nabádal kolegy k nošení helmy.

Letos na kolečkách zažil nepěkné chvíle Fin Otto Invenius, 21letý závodník při nehodě přišel o dva zuby, měl silné krvácení a zhruba na minutu ztratil vědomí.

Norka Karoline Knottenová utrpěla pád při vyjížďce pro změnu na kole. Skončila v nemocnici se sedřeným a oteklým obličejem, zraněným ramenem a menším výpadkem v paměti.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.