Hlavní obsah

Biatlonová rozlučka. České duo skončilo páté

Pátí na závěr sezony skončili Tereza Vinklárková a Tomáš Mikyska v italském Ridnaunu v rámci finále IBU Cupu v závodě smíšených dvojic. V mixech doběhl kvartet Kristýna Otcovská, Natálie Jurčová, Vítězslav Hornig a Tomáš Krupčík na sedmém místě. Vítězství si v posledních závodech tohoto ročníku druholigové biatlonové pohárové série připsali Němci resp. Francouzi.

Foto: Sport.cz

Tomáš Mikyska

Článek

Mikyska na závěr víkendu podobně jako v individuálních závodech výborně zvládl běžeckou část. Během čtyř střeleckých položek dobíjel dvakrát a Vinklárková třikrát.

V individuálním sprintu byl před tím Mikyska 23., bodovali i 25. Vítězslav Hornig a na první zisk v kariéře dosáhl 31. pozicí i junior Luděk Abrahám. Bez bodů zůstali 43. Tomáš Krupčík a 63. Josef Kabrda.

„Škoda, že Tom Mikyska ze svého opravdu dobrého běhu nevytěžil víc," hodnotil pro web biatlon.cz trenér mužů Michael Málek.

V závodě žen byla 42. Kristýna Otcovská, 43. Vinklárková, 49. Natálie Jurčová a 57. Klára Lejsek.

Závod mužů na 10 km vyhrál Nor Erlend Bjoentegaard, mezi ženami na trati 7,5 km Lou Jeanmonnotová z Francie.

Ve stíhačce (12,5 resp. 10 km) byl Mikyska třináctý. Krupčík obsadil 28. pozici, Hornig skončil hned za ním, 42. byl Abrahám Mezi ženami patřila Vinklárkové 34. pozice, 41. byla Juročvá, 46. Otcovská, 51. Lejsek.

Vyhráli Němec Philipp Horn a Caroline Colombová z Francie

V Poháru národů obsadily ženy desáté a muži deváté místo. I v příští sezóně může český tým IBU Cup obsazovat pěti zástupci v každé kategorii.

Elitní SP od čtvrtka vyvrcholí závěrečným dílem v Oslu.

Reklama

Související témata: