Hlavní obsah

Biatlonová suverénka opouštěla MS v slzách. Naznačila konec kariéry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jen samotná účast na mistrovství světa pro ni byla malým vítězstvím, nakonec si norská biatlonistka Marte Olsbuová Röiselandová odvezla z Oberhofu dvě zlaté medaile a jeden bronz. Přesto šampionát opouštěla v slzách, když naznačila, že pro ni byl možná posledním v kariéře.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Marte Olsbuová Röiselandová na MS v Öberhofu.

Článek

Loňská suverénka celkového hodnocení Světového poháru, která už má na svém kontě vedle třinácti titulů mistryně světa také tři zlata z loňské olympiády v Pekingu se od konce minulé sezony trápila s řadou nepříjemných zdravotních problémů včetně onemocnění koronavirem a pásovým oparem.

Dlouho nemohla ani trénovat a do stávající sezony naskočila až na začátku tohoto roku s jasným cílem pokusit se uspět na MS. Na něm nakonec triumfovala v obou smíšených štafetách a navrch si vyjela individuální bronz ve stíhačce.

Nakonec se ale i na fenomenální Norce přeci jen projevil dlouhodobý tréninkový výpadek a v závěrečném závodě s hromadným startem obsadila až sedmnáctou příčku.

Na 32letou závodnici ale po posledním vystoupení mnohem více dolehl fakt, že se její kariéra chýlí ke konci. V rozhovoru pro norskou televizi TV2 byla přímo tázána, zda nedělní závod pro ni nebyl na úrovni mistrovství světa vůbec posledním.

„Teď je těžké něco takového říkat. Snažím si teď ještě užívat tyhle momenty. Plně si ale uvědomuji, že tohle mohlo být moje poslední mistrovství světa," připustila v rozhovoru, že příští rok na MS v Novém Městě na Moravě už bude možná chybět. A ze záběrů kamer bylo v tu chvíli patrné, že se jí v očích lesknou slzy.

„Tohle mistrovství pro mě bylo velkou vzpruhou. Měla jsem malou naději, že se sem vůbec dostanu a že bych byla schopná bojovat o medaile. A nakonec jsem to dokázala. Mám dvě zlata a bronz. Jsem z toho hrozně šťastná," dodala rodačka z Frolandu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.