Hlavní obsah

Biatlonové hvězdy v úzkých. Olympijské šampionky se stahují ze závodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do startu biatlonového Světového poháru zbývají už jen tři týdny a řada favoritek momentálně není v nejlepším rozpoložení. Zejména severské hvězdy se potýkají se zdravotními problémy. Nově se do tábora zraněných přihlásily i dvě švédské olympijské šampionky.

Foto: Linn Perssonová

Švédská biatlonistka Linn Perssonová

Článek

S jistotou zatím ohlásila absenci na startu SP fenomenální Norka Tiril Eckhoffová. Dvojnásobná olympijská vítězka a desetinásobná mistryně světa se po jarním prodělání covidu-19 dlouhodobě potýkala s následky onemocnění, k nimž se přidaly i poruchy spánku. její návrat je podle zástupců norského biatlonu zatím v nedohlednu.

Fit není ani její krajanka, trojnásobná olympijská šampionka Marte Olsbuová Röiselandová. Ta prodělala pásový opar a dopředu avizovala, že vynechá přípravné závody v Norsku a pokusí se dát zdravotně dohromady tak, aby mohla startovat na úvod SP.

Špatné zprávy nyní přišly nově i ze Švédska, kde se z testovacích národních závodů v Idre omluvily olympijské šampionky Linn Perssonová a Mona Brorssonová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Mona Brorsson (@monabrorsson)

„Linn má problém v kyčli. Musí si teď dát od tréninku pauzu," prozradil pro televizi SVT reprezentační kouč Johannes Lukas.

Brorssonová opustila přípravný kemp v Idre a odjela se s nachlazením kurýrovat domů do Östersundu. Nemoc se nakonec podle jejích slov ukázala mnohem odolnější, než očekávala.

„Někdy je to frustrující a stresující, když si musíte dát pauzu zrovna teď, když vám má vše do sebe začít zapadat. Snažím se každým dnem zbavit se něčeho, nad čím nemám kontrolu," povzdechla si 32letá biatlonistka na Instagramu.

Reklama

Související témata: