Hlavní obsah

Biatlonovou exhibici ovládli Krčmář a Davidová, jsou mistry ČR v supersprintu

Aktualizováno

Michal Krčmář a Markéta Davidová potvrdili roli lídrů české biatlonové reprezentace a na závěr sezony ovládli exhibiční supersprint v jabloneckém areálu Břízky. Při akci, která slouží jako setkání a rozloučení s českými biatlonovými fanoušky, zároveň získali titul mistrů republiky.

Foto: David Taneček, ČTK

Markéta Davidová si vychutnává poslední metry sezony i aplaus fanoušků.

Článek

Krčmář musel ve čtyřpoložkovém finále na dvě trestná kola a nechal o 22 sekund za sebou loňského vítěze Tomáše Mikysku. Ten udělal o jednu chybu více. Doplatil zejména na trestné kolo po závěrečné položce, v níž byl Krčmář neomylný. Třetí skončil Jonáš Mareček, jenž po pěti chybách ztratil na Krčmáře téměř 53 sekund.

Krčmář byl rád, že biatlonisté mohli tímto způsobem poděkovat fanouškům za podporu. "Supersprint byl sice mistrovským závodem, ale atmosféra byla přátelská a moc jsme si to všichni užili. Možná i proto, že to byl poslední závod sezony a všichni se těšíme na volno. V Oslo už jsem poslední dva dny závodil s bolestmi zad a nebylo to ono," uvedl v tiskové zprávě svazu.

Otec brzy ročního syna Viktora se teď chce nejen věnovat rodině. "Budu taky fanoušek. Těším se, že zajdu na hokej i na fotbal," doplnil příznivec pražské Sparty.

Foto: David Taneček, ČTK

Michal Krčmář zakončil sezonu vítězně v Jablonci nad Nisou.

Problémy na střelnici

Do ženského závodu se nezapojila šestá žena sprintu na nedávném Světovém poháru v Oslu Tereza Voborníková, jež si po posledních závodech mezi elitou stěžovala na zánět achilovky.

Všechny finalistky hodně chybovaly na střelnici. Vítězství navzdory pěti chybám získala Davidová, která o necelých sedmnáct sekund porazila obhájkyni titulu Jessicu Jislovou. Ta se tentokrát neukázala jako spolehlivá střelkyně a rovněž musela na pět trestných kol. Nejlepší střeleckou bilancí v ženském finále byly čtyři chyby. Udělala je mimo jiné Tereza Vinklárková, která se dostala na třetí místo. Na Davidovou ztratila 29,5 sekundy.

Foto: David Taneček, ČTK

Vítězka mistrovství ČR v supersprintu Markéta Davidová.

Vítězka supersprintu Davidová má o nejbližších volných dnech jen rámcové představy. "Spánek, koně a jinak žádný plán. To je přesně to, co potřebuju do dalších dnů," poznamenala.

Pořád trochu litovala, že v mlze neuspěla v nedělním závodě s hromadným startem v Oslu. "Tam jsem ztratila ještě lepší umístění ve Světovém poháru. Nakonec ale končím sezonu radostně, protože poslední položku supersprintu tady v Jablonci jsem dala za nula," dodala Davidová.

Mistrovství ČR v biatlonu v Jablonci nad Nisou - supersprint:
Muži:
1. Krčmář 12:40,1 (2 trest. okruhy)
2. Mikyska (oba SKP Kornspitz) -22,0 (3)
3. Mareček (SK Nové Město na Moravě) -52,8 (5)
4. Štvrtecký (SKP Kornspitz) -56,5 (6)
5. Kudrnáč (Jilemnice) -1:02,3 (2)
6. Mánek (SKP Kornspitz) -1:07,8 (2).
Ženy:
1. Davidová 15:01,1 (5)
2. Jislová -16,8 (5)
3. Vinklárková (všechny SKP Kornspitz) - 29,5 (4)
4. Václavíková (SK Nové Město na Moravě) -51,2 (6)
5. Plecháčová (Jilemnice) -1:01,3 (4)
6. Pavlů (SKP Kornspitz) -1:28,1 (4)

Reklama