Hlavní obsah

Biatlonový talent po těžké nehodě: Přišel o zuby a ztratil vědomí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlon dokáže být poměrně nebezpečný sport. A to i mimo zimní sezonu. Přesvědčil se o tom talentovaný reprezentant Otto Invenius z Finska, který si odnesl z pádu při tréninku na kolečkových lyžích nepěkné následky.

Foto: Instagram Otto Invenius

Finský biatlonový talent Otto Invenius.

Článek

21letý závodník při nehodě přišel o dva zuby, měl silné krvácení a zhruba na minutu ztratil vědomí. „Zvládl jsem ale zavolat sanitku, aby mě odvezla do nemocnice," rozpovídal se o svém nedávném karambolu pro server biathlonworld.

„Byl jsem hlavně šťastný, že jsem naživu a že mohu stát na vlastních nohou," zavzpomínal na své bezprostřední pocity. Na svém Instagramu už se ale pochlubil úsměvem s novými zuby.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Otto Invenius (@ottoinvenius)

Z negativních věcí se snaží nedělat si velkou hlavu a brát vše z té lepší stránky. „Jsem víc šťastný než nešťastný. Snažím se na věci vždy dívat pozitivně. I když se na autě třeba porouchá kolo, máte pořád tři další. Proč si stěžovat na to porouchané," popisoval svoji náturu.

Pochopitelně ani nepříjemná a bolestivá nehoda jej od sportu nijak neodradila. „Biatlon miluji. Je to nejlepší sport na světě," prohlásil.

Invenius byl v uplynulé sezoně mezi juniory velkým soupeřem české naděje Jonáše Marečka, který Fina mimochodem porazil ve sprintu na otevřeném mistrovství Evropy v Pokljuce o devět sekund a slavil zisk zlaté medaile.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Otto Invenius (@ottoinvenius)

Fin už také v uplynulé sezoně nakoukl do dospělého Světového poháru. V norském Oslu skončil 55. ve sprintu a 48. ve stíhačce.

„Bylo to báječné. Cítil jsem se tam jak malý chlapec v obchodě s cukrovím. Viděl jsem zblízka všechny své idoly. Užíval jsem si tu atmosféru, fanoušky, prostě všechno. Hodně jsem se z téhle zkušenosti naučil. Hlavně to, že musím zůstat pokorný, protože jsem ničeho nedosáhl. Musím dál tvrdě makat. Všichni ti chlapi jsou mnohem rychlejší na lyžích a mají stabilitu střelby," uvědomil si.

Reklama

Související témata: