Hlavní obsah

Bimbova jedenáctka. Česká „pivní kauza“ měla úsměvnou dohru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absolvoval plnou porci 35 závodů, a tak po exhibiční rozlučce v Jablonci nad Nisou biatlonista Michal Krčmář uznal: „I když to byla sezona úspěšná, jsem rád, že je za námi.“ Třinácté místo v celkovém hodnocení Světového poháru značí jeho životní zimu. V následujícím videu ale popisuje i to, jakou dohru měla jeho lehká slovní přestřelka s fotbalistou Slavie Mickem van Burenem ohledně posezení u piva po zápasech.

Michal Krčmář poslal pivní dárek Micku van Burenovi. Už je to i hecování mezi Spartou a Slavií.Video: Sport.cz

 
Článek

Co vás na právě skončené sezoně nejvíc potěšilo?

Asi stabilita výkonů. Jsem s ní spokojený, i když malinko je tam červíček, že se nepovedl žádný výsledek na bednu.

Jak dlouho budete odpočívat?

Třeba dva týdny, pak už se bude každý hýbat podle chuti. Určitě nelehneme na měsíc a půl do postele. Společná příprava začíná tradičně začátkem května.

Kde budete nabírat síly? S rodinou u moře?

Nemám extra plány. Užiju si čas s rodinou, navštívíme příbuzné. Po sezoně jsem vždycky z cestování unavený a jsem rád, že můžu hodit tašku do kouta a nemusím balit. Takže moře nechávám až při týdnu volna, co máme v létě.

Foto: David Taneček, ČTK

Michal Krčmář při supersprintu v Jablonci nad Nisou.

Vyrazíte jako sportovní fanoušek i na hokejové play off?

Do Liberce míříme ve čtvrtek jako celý tým na pozvání Bílých Tygrů. A v neděli se chystám podpořit Spartu proti Třinci.

Na váš oblíbený Manchester United se letos nechystáte?

Teď ne. Spíš jsme se s taťkou bavili, že bychom chtěli na Bundesligu do Dortmundu. Ale spíš až v té další sezoně.

Do pořadu Tiki-Taka na O2 Sport jste nechal poslat soudek piva s nápisem Bimbova jedenáctka pro útočníka Slavie Micka van Burena. Právě po jeho slovech jste loni kritizoval praxi posezení u piva během sezony. Jak vás to napadlo?

Byl to takový žertík na odlehčení. Dozvěděl jsem se, že Mick bude v Tiki-Taka a shodou okolností mi psal Petr Svěcený, jestli mu nechci poslat nějaký vzkaz. Tak mě napadlo, že mu pošlu soudek piva. Každý si v tom (tehdejším tweetu) našel, kam jsem směřoval, a teď už se tím komunita baví.

Jak Van Buren reagoval?

Odpověděl mi na Instagramu, já taky reagoval. Myslím, že si přejeme to nejlepší. Oba jsme ze sportovního prostředí, je to takové hecování, i mezi Spartou a Slavií. (úsměv)

V uplynulé biatlonové sezoně byli zcela dominantní Norové, zejména Johannes Thingnes Bö. Je taková nadvláda pro biatlon dobrá, nebo už mu spíše škodí?

Na jednu sezonu si myslím, že to je dobré. Ale kdyby měla trvat další dva tři roky, nebylo by to pro atraktivitu sportu ideální. Občas se objeví talent, který vše propojí a Johannes si to zaslouží, ale chtěl bych se, aby se na Nory zbytek světa včetně nás dotáhl a ty souboje byly zajímavější.

Při posledním závodě si na střelnici dovolil gesto s prstem před ústy, někteří ho označovali za arogantní. Mělo ohlas i mezi závodníky?

Mělo, ale pozitivní. Jak Johannese známe, žádná arogance v tom nebyla. On byl letos tak neporazitelný, že si to mohl dovolit. Machrovat můžete, když na to máte… Ale u něj to bylo spíš oživení sportu a snaha proměnit ho v show.

Vy jste během sezony na některých závodech neměl úplně nejlepší lyže od firmy Rossignol. Budete to teď po sezoně řešit?

Šlo jen o teplejší podmínky, v chladu žádný problém nebyl. Už teď v Oslu jsme se s firmou bavili, vědí o tom. Chci si ještě v klidu doma sednout a poslat jim zpětnou vazbu, protože nejen, že nám poskytují lyže, ale snažíme se společně posouvat dopředu. Věřím, že na tom zapracují, rozhodně teď nehodlám měnit značku lyží.

Reklama

Související témata: