Hlavní obsah

Jislová zazářila, ve sprintu se vešla do elitní desítky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obě střelecké položky zvládla bezchybně, obstála i na lyžích a vzešel z toho pro Jessiku Jislovou parádní výsledek v podobě desátého místa v závodě na 7,5 km Světového poháru biatlonistek. Jedinou chybu při střelbě vleže měla Tereza Voborníková, pro niž to byla v Hochfilzenu také slušná porce bodů za 16. místo v cíli. Z prvenství se radovala Norka Tandrevoldová.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Lisa Vittozziová z Itálie a za ní česká reprezentantka Jessica Jislová zdolávají kopec v rakouském Hochfilzenu.

Článek

„Byla jsem trochu nervózní, ale jelo se mi moc hezky. Měla jsem fakt dobré lyže,“ děkovala Jislová českému servisu v cíli a těšila se, že v sobotní stíhačce bude mít velkou šanci na další parádní výsledek. Do první desítky se při SP dostala počtvrté v kariéře. Naposledy byla šestá v předminulé sezoně ve sprintu na Holmenkollenu.

„Nástřel byl přitom zmatečný. S Makulou (Davidovou) jsme se ještě v posledních minutách limitu vracely k terčům, protože vítr se otočil. Bylo to dobře, při závodě jsem pak věděla, jak reagovat,“ řekla České televizi Jislová.

Docela spokojená mohla být i krajanka. „Podržely mě výtečné lyže a přesně vím, kde byla ta jediná chyba, utekla mi rána dolů na šest hodin. Vítr byl minimální, jenže střelnice je tady po kopci. Navíc jsme docela vysoko nad mořem, takže se to na rytmu ran projeví,“ líčila Voborníková, kterou rovněž těšilo jedno z nejlepších kariérních umístění v SP.

Premiérové body v letošní sezoně získala Lucie Charvátová. „Mně Hochfilzen vždycky svědčí, zase se to vyplnilo. Jen škoda toho, že mi na stojce trochu došel dech,“ říkala 29. žena sprintu.

Další slzy zklamání polykala Markéta Davidová, která musela obkroužit 600 metrů na trestném a skončila až sedmačtyřicátá. „Hlavně trojka ze stojky, to je propadák,“ štvalo ji. Šanci na reparát jí dá stíhačka, i když do ní vyrazí se ztrátou dvou minut a devíti vteřin na Tandrevoldovou. Od pětadvacátého místa ale dělí českou biatlonistku necelá půlminuta.

„S Markétou to vypadá hůře, než je skutečnost. Jak je zklamaná, není snadné se zmáčknout na maximum. Musí se snažit být pozitivní, pokračovat v práci a tohle se otočí,“ řekl trenér žen Egil Gjelland.

Při absenci nemocné vedoucí ženy SP Preussové si žluté číslo pro stíhací závod vyjela i patnáctým místem ze sprintu Francouzka Jeanmonnotová. „Franziska se potýká s následky covidu, který se u ní bohužel objevil hned při přesunu z Östersundu. Stále není dostatečně fit na to, aby mohla závodit,“ řekl pro DPA týmový doktor německého biatlonu Sebastian Torka.

Světový pohár v biatlonu v Hochfilzenu:
SP v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko) - sprint:
Ženy (7,5 km):
1. Tandrevoldová (Nor.) 20:59,9 (0)
2. E. Öbergová (Švéd.) -4,9 (1)
3. Braisazová-Bouchetová (Fr.) -19,7 (1)
4. Häckiová-Grossová (Švýc.) -20,0 (1)
5. Vittozziová (It.) -24,4 (0)
6. Knottenová (Nor.) -40,4 (2)
10. JISLOVÁ -57,7 (0)
16. VOBORNÍKOVÁ -1:16,3 (1)
29. CHARVÁTOVÁ -1:45,3 (3)
47. DAVIDOVÁ -2:09,1 (4)
75. VINKLÁROVÁ (všechny ČR) -3:22,9 (3)
Průběžné pořadí (po 4 z 21 závodů):
1. Jeanmonnotová (Fr.) 223
2. Tandrevoldová 211
3. Preussová (Něm.) 200
4. Vittozziová 199
5. Knottenová 199
6. Voigtová (Něm.) 192
29. JISLOVÁ 49
36. VOBORNÍKOVÁ 36
43. DAVIDOVÁ 27
51. CHARVÁTOVÁ 12

Reklama