Hlavní obsah

Druhý díl biatlonové sezony. Vše o závodech Světového poháru v Hochfilzenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál biatlonového Světového poháru se po startu ve Švédsku přesune do rakouského Hochfilzenu. Třídenní zastávka proběhne v termínu od 8. do 10. prosince a odstartuje pátečními sprinty, na které v sobotu navážou stíhací závody. Druhý díl letošní sezony pak zakončí štafetové závody mužů i žen. Kompletní informační servis o světovém biatlonu sledujte na Sport.cz.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Biatlonista Michal Krčmář ve stíhacím závodě na Světovém poháru v Hochfilzenu

Článek

Do Rakouska se závodníci vrací stejně jako v loňském roce na druhý podnik Světového poháru. Loni mezi muži řádil Johannes Thingnes Bø, když zvítězil v obou individuálních závodech a na nejvyšší stupínek vystoupal také s mužskou štafetou. V ženách se nejvíce zadařilo Francouzce Julie Simonové, která bronz ze sprintu doplnila zlatem ze stíhačky a ženské štafety.

Českým fanouškům udělala největší radost Markéta Davidová. Ve sprintu si vyběhala a vystřílela stříbrnou medaili, na kterou navázala ještě bronzem z následného stíhacího závodu. Ve štafetách už se českým reprezentantům tolik nedařilo, muži dojeli 8., ženy pak jen o stupínek lépe.

Program 2. dílu SP v Hochfilzenu

DatumZávod
pátek 8. prosince, 11:30Sprint – muži (10 km) VÝSLEDKY
pátek 8. prosince, 14:25Sprint – ženy (7,5 km) VÝSLEDKY
sobota 9. prosince, 12:15Stíhací závod – muži (12,5 km) VÝSLEDKY
sobota 9. prosince, 14:45Stíhací závod – ženy (10 km) VÝSLEDKY
neděle 10. prosince, 11:30Štafeta mužů (4 x 7,5 km) VÝSLEDKY
neděle 10. prosince, 14:15Štafeta žen (4 x 6 km) VÝSLEDKY

Letošní závody v rakouském středisku byly natlačeny do pouhých tří dnů, ve kterých se odjelo celkem šest závodů. Půlhodinku před polednem to v pátek 8. prosince odstartoval mužský sprint, nejlepší z Čechů byl 23. Michal Krčmář. Odpoledne pak nejkratší závod čekal i na ženy. V něm zazářila 10. místem Jessica Jislová, dobře jela i 16. Tereza Voborníková.

V sobotu v 12:15 čekal na muže stíhací závod, ve kterém si Krčmář polepšil o čtyři pozice na 19. místo. Ženám se závod také podařil, když hned tři z nich byly v elitní dvacítce. 11. Voborníková, 16. Jislová a 19. Charvátová.

Závěrečný, nedělní den byl ve znamení týmových závodů. Oba naše týmy v závodě zklamala střelba, muži po 3 trestných kolech dojeli až 12., ženy po 2 kolech na víc skončily na 8. místě.

Nominace českého týmu do Hochfilzenu

Největší opory týmu, Markéta DavidováMichal Krčmář budou doufat ve zlepšenou formu, protože jejich výsledky na prvním podniku ve Švédsku rozhodně nebyly takové, jaké by si čeští fanoušci představovali. V mužích ve startovním poli nebudou chybět Adam Václavík, Jonáš Mareček, Jakub Štvrtecký a Mikuláš Karlík. Jessica Jislová, Tereza Voborníková, Lucie Charvátová a Tereza Vinklárková zase doplňují ženskou nominaci. Každého dílu SP se může za Českou republiku účastnit pět žen a pět mužů.

Kde sledovat SP v biatlonu?

Přímé přenosy jsou pro fanoušky biatlonu připraveny jako každý rok na sportovním kanálu České televize ČT Sport. Stejně tak je možné na ČT Sport všechny závody zhlédnout zpětně ze záznamu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.