Hlavní obsah

Český biatlon bez lídra. Krčmář na letním MS startovat nebude

Stále není fit a národnímu týmu bude chybět. Elitní český biatlonista Michal Krčmář nebude startovat na mistrovství světa na kolečkových lyžích. Dvaatřicetiletý reprezentant se dál zotavuje z virové infekce a chybí v nominaci pro letní šampionát, který se uskuteční od čtvrtka do neděle ve slovenském Osrblie. Hlavní oporou bude obhájkyně dvou medailí Markéta Davidová. Biatlonový svaz o tom informoval na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová je největší hvězdou českého biatlonu

Článek

Vrchlabský rodák Krčmář se od léta potýká s infekcí cytomegaloviru a má nařízený klidový režim. "Podle optimistického scénáře by mohl naskočit do přípravy začátkem září," uvedl svaz. Šampionát v letním biatlonu vynechá také Adam Václavík, který se zotavuje po operaci zlomeného zápěstí.

Šestadvacetiletá Davidová bude obhajovat stříbro ze sprintu a bronz ze závodu s hromadným startem. O další cenné kovy se vloni v Ruhpoldingu postarali v juniorských kategoriích Jonáš Mareček, Tomáš Mikyska a Tereza Voborníková, kteří nyní budu závodit mezi dospělými. Celkem vloni získala česká výprava sedm cenných kovů (2-3-2).

Do akce 24 reprezentantů

Do šampionátu v Osrblie zasáhne 24 českých reprezentantů. V mužském týmu figurují Mareček, Mikyska, Vítězslav Hornig, Mikuláš Karlík, Ondřej Mánek a Jakub Štvrtecký. Ženský výběr tvoří vedle Davidové a Voborníkové Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Kristýna Otcovská a Tereza Vinklárková.

MS odstartují ve čtvrtek supersprinty juniorských kategorií, muži a ženy do nich vyrazí v pátek. V sobotu se uskuteční sprinty a v neděli stíhací závody juniorů a závody s hromadným startem mužů a žen.

Reklama

Související témata: