Hlavní obsah

Dobře mu tak. Zasloužil si to! Norský biatlonový král neměl s plačícím Švédem slitování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšil se, jak si dojede hned v úvodním závodě pro medaili, jenže v cíli se v slzách vzpamatovával z fiaska, kterým navíc potopil snahu celého týmu. Švédský biatlonista Sebastian Samuelsson v roli finišmana smíšené štafety totálně selhal na střelnici a dojel až na deváté pozici. Jako bumerang se mu pak vrátila sebevědomá prohlášení zpřed závodu.

Foto: Profimedia.cz

Nor Johannes Thingnes Bö dovezl na MS v Oberhofu smíšenou štafetu na prvním místě.

Článek

Švédský olympijský šampion se před startem úvodního závodu MS v rozhovoru pro list Aftonbladet podivoval, že favorizovaní Norové proti němu nasadí na poslední úsek Johannese Thingnese Bö.

„Trochu mě překvapili, že nasadili Johannese jako finišmana. Mnohem více bych se obával Vetleho Sjastada Christiansena. Ale z Johannese nebo Sturly (Holma Laegreida) strach nemám," kasal se Samuelsson s tím, že poslední dva jmenovaní nemají už potřebnou výbušnost pro závěrečné metry závodů.

Jeho slova pochopitelně suverénovi této sezony Johannesi Thingnesovi Bö neutekla, a tak neměl pro svého zhrouceného konkurenta, jenž doplatil při střelbě na uvolněné šrouby ve své malorážce, v cíli sebemenší slitování.

„Chutná to docela sladce, když mě tady dopředu tak tvrdě odepisoval. Řekl bych že má, co si zasloužil," vykládal s pocitem zadostiučinění Bö do kamer televize TV2.

Na otázku, zda přeci jen nesoucítí se svým konkurentem, který si prožil na trati peklo, odpověděl: „Ne. Nebo možná jen trochu. Ale když takhle nahlas jdete s něčím ven, musíte si pak umět sníst, co jste si nadrobili. Takhle to dnes pro Sebbeho dopadlo a pro Švédy je to samozřejmě smutné."

Mladší ze slavné norské bratrské dvojice nicméně připustil, že na Samuelssonových slovech přeci jen něco bylo.

„Měl pravdu, když říkal, že je lepší se na posledním úseku utkat se mnou, než s Vetlem, který je nejlepším sprinterem z nás všech. Kdybych se Sebbem utkal ve finiši, měl bych velké problémy," uznal 29letý závodník, který dovezl norskou štafetu do cíle na očekávaném prvním místě s téměř dvanáctisekundovým náskokem před druhou Itálií.

Samuelsson, který musel hned na tři trestná kola, věří, že se z úvodního fiaska rychle oklepe. „To bude podle mě jednoduché. Tady v Oberhofu jsem dříve vždy střílel dobře. Mám tady zažité dobré pocity. Mám teď dva dny, abych si srovnal pušku a střelbu a myslím, že bude všechno zase dobré," uvedl.

Reklama