Hlavní obsah

Strašné, jsem hrozně smutný. Švédský biatlonista se po totálním fiasku na MS neubránil slzám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měli rozjetý závod na medaili, jenže finišman snahu celého týmu totálně pohřbil. Švédská smíšená štafeta na úvod mistrovství světa v Oberhofu zažila nečekané fiasko. Olympijský šampion Sebastian Samuelsson ji na závěrečném úseku dovezl do cíle na deváté příčce, o 2 minuty a 33 sekund za vítěznými Nory. A krach Seveřanů byl především jeho dílem.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Sebastian Samuelsson prožil na úvod MS obrovské střelecké trápení.

Článek

„Strašný zážitek," soukal ze sebe v cíli 25letý závodník, který musel na tři trestná kola. „Jel jsem celý natěšený, jak budu útočit na medaili, jenže všechno bylo horší a horší s každou vypálenou ránou," popisoval své pocity pro deník Aftonbladet.

Na podobné výpadky rodák z Katrineholmu rozhodně není zvyklý, za selháním na střelnici vidí zatím blíže nespecifikovanou závadu na pušce.

„Střílel jsem vedle několik centimetrů a pořád do stejného místa. Což je o něco lepší pocit, než kdyby to létalo různě okolo. Jsem si jistý, že se něco muselo stát s dioptrem. Protože takhle mimo jsem nikdy nestřílel," vykládal dále.

„Jsem strašně smutný, náš tým dnes měl na medaili," zalykal se Samuelsson.

Jeho reprezentační parťáci se v cíli kolem zdrceného nešťastníka shlukli a podpořili ho. Ze záběrů bylo evidentní, že se neubránil slzám.

„Je to hrozně smutné, že se mu tohle přihodilo. Může se to stát každému. Podpoříme ho a jedeme dál," povzbuzoval jej Martin Ponsiluoma.

„Je mi ho líto. Je nešťastné, že se mu tohle stalo. Nemyslím, že by to byla něčí vina," uvedl střelecký kouč Švédů Jean-Marc Chabloz.

Reklama