Hlavní obsah

Dvě zlata v různých sportech. Šestnáctiletý švédský talent je na rozcestí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří k obrovským talentům a je pro Švédsko velkým příslibem do budoucna. Šestnáctiletá závodnice Elsa Tänglanderová řeší ale dilema, jakým směrem se její kariéra bude ubírat. Rodačka z Östersundu řádí v mládežnických kategoriích hned ve dvou sportech, v biatlonu i běhu na lyžích. V obou disciplínách slavila v krátkém časovém rozmezí velké úspěchy.

Foto: Profimedia.cz

Šestnáctiletá švédská závodnice Elsa Tänglanderová

Článek

Tänglanderová získala v úterý v estonském Otepää zlatou medaili ve sprintu na mistrovství světa mládeže v biatlonu. Jen před měsícem slavila další velký úspěch, když se jí podařilo vyhrát olympijské hry mládeže v běhu na lyžích, konkrétně ve sprintu volnou technikou.

Mladá Švédka zatím kruciální okamžik v podobě definitivního rozhodnutí, jakým směrem se vydat, odkládá. „Chtěla bych to i nadále kombinovat tak dlouho, jak to jen půjde,“ řekla deníku Expressen.

Nějaký čas švédská dívka ještě má. V současné době chodí na speciální lyžařskou střední školu. Zda bude jednou diváky těšit její přítomnost ve startovním poli mezi biatlonisty, nebo lyžaři, se teprve uvidí.

Reklama

Související témata: