Hlavní obsah

Exmistr světa Lesser ukončí po sezoně biatlonovou kariéru

Německý biatlonista Erik Lesser po skončení sezony uzavře ve 33 letech kariéru, během níž se stal mistrem světa a vybojoval tři olympijské medaile. K pokračování ho nezláká ani domácí mistrovství světa, které bude v příštím roce hostit jeho domovské město Oberhof.

Foto: Sport.cz

Erik Lesser na archivním snímku.

Článek

"Pro mě to tímto končí. Balím si věci, pojedu ještě svoje tři Světové poháry a potom: Adios Amigos," oznámil ve vlastním podcastu. "Mnozí se mě ptají, proč nebudu na domácím mistrovství světa v Oberhofu. Jenže to je holt zase další rok dřiny," vysvětlil.

Lesser po roce následuje do sportovního důchodu další úspěšné krajany Arnda Peiffera a Simona Schemppa. K vrcholům jeho kariéry patřil titul mistra světa z vytrvalostního závodu v Kontiolahti 2015, kde triumfoval i se štafetou. Z MS má další tři stříbrné a dvě bronzové medaile z týmových závodů. Na olympijských hrách v Soči byl druhý ve vytrvalostním závodě a se štafetou, před čtyřmi lety v Pchjongčchangu získal s družstvem bronz. Na letošních hrách v Pekingu už vyšel naprázdno.

Reklama