Hlavní obsah

Jezdí skvěle, ale trenérům to nestačí. Biatlonový tým chystá překvapivý krok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonové mistrovství světa v německém Oberhofu je v plném proudu a některé týmy už sahají ke změnám personálního složení. Zatímco například ve švédském týmu jsou pohyby na soupisce vynucené zdravotním stavem Elviry Öbergové, domácí družstvo se rozhodlo taktizovat. Změny se týkají složení mužského družstva, v němž by měl v úterním vytrvalostním závodě nahradit Justuse Strelowa Philipp Nawrath.

Foto: Reuters

Německý biatlonista Justus Strelow během mistrovství světa v Oberhofu.

Článek

Strelow je v letošní sezoně stálicí německého týmu. Startoval doposud na všech zastávkách Světového poháru a nejlepším umístěním je pro něj druhé místo z úvodního podniku ve finském Kontiolahti se štafetou. V individuálních závodech byl nejlépe osmý v závodě s hromadným startem v Ruhpoldingu a poté dvakrát devátý ve sprintu v Hochfilzenu a v italské Anterselvě.

Na světovém šampionátu si doposud nevedl vůbec špatně, v úvodním sprintu skončil jako druhý nejlepší z domácích závodníků na dvanáctém místě, ve stíhačce si o jedno místo polepšil, přesto by se šestadvacetiletý biatlonista v úterním vytrvalostním závodě představit neměl.

„Není to samozřejmě o tom, že by si Justus vedl špatně, zajel tu dva skvělé závody, ale stále s ním máme jeden nebo dva plány," řekl k jeho dočasnému vyřazení ze sestavy sportovní ředitel německého týmu Felix Bitterling. Podle něj Strelow působil ve stíhačce unaveně, tak si myslí, že by mu přestávka prospěla.

Šanci tak dostane Nawrath, který sice vynechal dva podniky SP ve Francii a Slovinsku, ale na mistrovství Evropy ve švýcarském Lenzerheide se prezentoval dobrými výsledky a v tréninku prý na trenéry udělal špičkový dojem.

„Myslíme si, že vzhledem k formě, kterou se nyní prezentoval, je spravedlivé, aby dostal šanci," řekl Bitterling. „A také to dává smysl, protože v krátké době je tolik závodů, že je třeba jednat chytře a nestrkat každého všude," dodal. Ve vytrvalostním závodě by Nawratha měl doplnit ještě Roman Rees, Johannes Kühn, David Zobel a Benedikt Doll, kterému se úvodní sprint v Oberhofu vůbec nepovedl a skončil až 55.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Philipp Nawrath (@philippnawrathbiathlon)

Ve stíhačce poskočil o 40 míst a v dnešním závodě se pokusí o co nejlepší výsledek. Němci jsou na domácím šampionátu doposud bez medaile, radost fanouškům však dělá Denise Herrmannová-Wicková, která už má na svém kontě zlato a stříbro.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články