Hlavní obsah

Jsme jako národ na takovém dně? Asi ano, zlobí se biatlonistka

Ve Světovém poháru dosáhla už osmkrát na pódiové umístění, zabydlela se v absolutní špičce a díky atraktivnímu vzhledu a sympatickému vystupování si získala i velkou přízeň fanoušků. Jenže to vše je slovenské biatlonistce Paulíně Fialkové na startu olympijské sezony na hony vzdáleno. Výsledkový propad je až děsivý a fanoušci ji bombardují nenávistnými komentáři.

Foto: Instagram

Slovenská biatlonistka Paulína Fialková se na startu sezony výsledkově trápí.

Článek

Hororový úvod sezony v podání rodačky z Brezna vyvrcholil ve švédském Östersundu sobotním sprintem na 7,5 kilometru, v němž po pěti chybách na střelnici obsadila až 100. pozici.

S vrcholem výsledkového propadu přišel i nával negativních komentářů od příznivců, což donutilo 29letou závodnici k reakci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Paulína Fialková (@paja.fialkova)

„Poslední dva roky mám pocit, že vyjadřovat se k závodům už nemá vůbec žádný význam. Ale dnes už mi to nedá nenapsat pár slov. Nevím, co se v naší společnosti stalo, že jsme se stali lidmi plnými zloby, hejtu, mudrování, urážení, krutosti. Jsme jako národ na takovém dně, že toto je jediné, co nám zůstalo? Asi ano," rozepsala se Paulína Fialková na svém Instagramu.

„Slovenský biatlon je bohužel přesně tam, kam dlouhé roky směřoval. Hejteři, vy jste se až teď probrali? Vy si myslíte, že za to mohou sportovci, kteří dřou den co den, obětovali sportu celý život, zdraví, rodinu, školu a v neposlední řadě spoustu peněz: Myslíte si, že mě to nese*e o hodně víc než vás?" pokračovala.

Je jasné, že především díky naturalizované Rusce Anastasii Kuzminové, která vybojovala pro Slovensko tři olympijská zlata, byli dříve biatlonoví fanoušci pod Tatrami namlsaní velkými úspěchy. K těm je nyní ale pořádně daleko.

„Jsem si vědoma toho, že moje výsledky v Östersundu byly hrozné. Velmi mě to trápí i proto, že z přípravy jsem měla opravdu dobrý pocit. A víte co? Svědomí mám čisté v tom, co jsem přípravě dala. Za sebe jsem víc než maximum svých možností udělat nemohla. A jestli na to už nemám? Tak s tím už asi nic nenadělám. Ale snažit se nepřestanu, dokud to půjde," slibovala.

Následně dodala, že se rozhodla na svých profilech v sociálních médiích vypnout komentáře sledujících: „Nechci podporovat vlnu hejtu, která se na sociálních sítích šíří v každé oblasti."

Reklama

Související témata: