Hlavní obsah

Luxus pro švédské biatlonisty. Do Česka přiletěli tryskáčem, mají i vlastní kuchaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská biatlonová reprezentace podřizuje úspěchu na MS v Novém Městě na Moravě vše. Martin Ponsiluoma a spol. do Česka přiletěli pronajatým tryskáčem. Podle serveru Aftonbladet bude o kvalitní podmínky Seveřanů po celou dobu šampionátu pečovat i soukromý tým kuchařů.

Foto: Profimedia.cz

Sestry Hanna Öbergová (vlevo) a Elvira Öbergová během tréninku.

Článek

„Je fantastické, že si to můžeme dovolit. Samozřejmě, že na tom záleží,“ pochvaluje si podmínky třináctý muž průběžného pořadí celkového hodnocení Světového poháru Sebastian Samuelsson. „Poukazuje to na to, jak vážně MS bereme. Že úspěchu se opravdu snažíme podřídit všechno,“ dodává šestadvacetiletý závodník.

Hanna Öbergová má podle webu Aftonbladet s českým jídlem špatné zkušenosti. „Moje zkušenost s Českou republikou v minulosti, kdy jsme neměli vlastního kuchaře, byla… mírně odlišná kvalita jídla,“ nechala se slyšet švédská závodnice a její sestra Elvira s ní souhlasí.

„Už jsme tu bydleli v jiných hotelech a česká kuchyně není naše oblíbená,“ stěžuje si na kvalitu českých jídel i pátá žena celkového pořadí SP. „Tím, že si s sebou můžeme přivézt vlastní kuchaře a jídlo bude perfektní, tak můžeme získat nějaké vteřiny na trati,“ myslí si.

Švédský luxus v Česku vzbudil rozruch i v Norsku, rivaly ale nikterak neohromil. Tarjei Bö se vyjádřil, že Švédové vypadají zoufale, když létají pronajatými letadly. „Švédsko se snaží přijmout nějaká extrémní opatření, aby nás dohnalo,“ kritizoval Bö Švédy pro televizi NRK s tím, že Norové se snaží volit cestování s důrazem na nízkou uhlíkovou stopu.

Reklama

Související témata: