Hlavní obsah

Mladá finská biatlonistka s krvavým obličejem. Po sjezdu měla drsný pád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně drsná epizoda poznamenala čtvrteční závod na juniorském MS v biatlonu v estonském Otepää. Finka Lyydia Rainiová měla hodně ošklivý pád, kvůli němuž nakonec ani v závodě s hromadným startem nedojela do cíle.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Když mladou Finku zabíraly kamery po pádu, nebyl to vůbec hezký pohled. Viditelně otřesené Rainiové tekla z nosu krev a měla problémy se zvednout. K pádu došlo už v prvním kole závodu.

Finka se zřítila k zemi poté, co před ní upadla jiná závodnice. Pádu prakticky nemohla zabránit. A jelikož k němu došlo při sjezdu, měla poměrně velkou rychlost. Obličejem přitom trefila hranol vyznačující trať, navíc se zdálo, že její koleno se ohnulo do dost nepřirozené pozice.

„Myslím, že organizátoři budou za tohle hodně kritizováni, protože ten svah už měl víc obětí,“ komentoval situaci komentátor švédské televize SVT Ola Bränholm.

„No a hlavně myslím, že by tam měla být síť, která by padající zachytila. Takhle vyletět z trati, to je hodně nepříjemné,“ doplnila expertka Helena Ekholmová.

Rainiová závod jako jediná nedokončila. Z vítězství se radovala Němka Kinková před Slovenkou Kapustovou a Francouzkou Bertransovou. Nejlepší Češkou byla na 25. místě Kateřina Pavlů .

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.