Hlavní obsah

Biatlonový král Bö v potížích. Trenérovi nezvedal telefon, podle Christiansena lže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na domácí půdě v posvátném Holmenkollenu bude hájit Nor Johannes Thingnes Bö vedení v průběžném pořadí biatlonového Světového poháru. Před závody v Oslu však přiznal, že po pro něj mimořádně úspěšném MS v Novém Městě na Moravě několik dnů vůbec netrénoval. Reprezentační kouč si navíc postěžoval, že se svému svěřenci nemohl ani dovolat.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Johannes Thingnes Bö po návratu z MS onemocněl.

Článek

Mladší a úspěšnější z hvězdné norské bratrské dvojice se stal králem nedávného světového šampionátu v České republice, odkud si odvezl tři zlata, tři stříbra a jeden bronz. Následně si mohl užít uprostřed sezony i trošku delší pobyt doma, kde také bude na programu další dějství Světového poháru.

Jenže doma přišly komplikace. „Prvních pár dnů po návratu jsem ještě trénoval dobře, ale pak jsem onemocněl. Což trvalo posledních pět dnů,“ řekl ve středu stanici NRK s tím, že od pátku byl bez tréninku. 30letý biatlonista byl podle svých slov nachlazený, ale nyní už se cítí fit.

Kouč Egil Kristiansen nicméně podotkl, že jeho svěřenec mu vůbec nezvedal telefon, a neměl tak o jeho přípravě přehled. „Měl jsem za to, že udělá to, co má. A jestli byl nemocný, tak byl prostě nemocný. S tím nic nenaděláme. Ještě než jsme odjížděli z Nového Města, tak jsme měli plán. Jestli ho on nesplnil kvůli nemoci, tak s tím já nic nenadělám,“ pokračoval trenér.

„Snažil jsem se mu dovolat, ale nebral mi to. To je pěkně hloupé,“ říkal s úsměvem Kristiansen novinářům.

Možná se tak rýsuje šance jeho pronásledovatelům. V průběžném pořadí druhý Dale-Skjevdal však zaostává o 92 bodů, třetí Böův bratr Tarjei je o dalších šest bodů zpět.

„Jenže já mám pocit, že když on netrénuje, tak je ještě lepší. Takže to pro nás bude možná spíš horší. Já ho znám moc dobře,“ podotkl Tarjei.

Sám ani nevěří celé historce o nemoci. „Máme rodinnou skupinu na snapchatu, a nikde tam nepsal, že by byl nemocný. Myslím, že si prostě jenom odpočinul, to bývá často jeho nejlepší medicína,“ rýpal do svého bratra.

S tím souhlasí i v pořadí čtvrtý muž celkového hodnocení SP Vetle Sjaastad Christiansen. „Jsem si jistý, že ta nemoc je jenom velká lež. Myslím, že trochu podváděl,“ uvedl pro NRK.

Reklama