Hlavní obsah

Ostuda! Blamáž, pranýřují v Německu biatlonistky. Propadají se na historické dno

Obrovská česká biatlonová euforie minulých let dostala odchodem hlavní hvězdy Gabriely Koukalové ze scény zásadní ránu, která ambicióznímu sportu v tuzemsku trochu sebrala vítr z plachet. Ještě mnohem hůř se ale zatím vyrovnává s odchodem velké šampionky Laury Dahlmeierové sousední reprezentace Německa, zejména pak její ženská část.

Foto: Kerstin Joensson, ČTK/AP

Německá biatlonistka Denise Herrmannová zatím v sezoně nenaplňuje očekávání.

Článek

„Krize", „další blamáž", „debakl" - takto odsuzující titulky se hemží německým tiskem nad články o výsledcích tamních biatlonistek, jejichž trápení vyvrcholilo dvanáctým místem ve štafetě při zatím poslední zastávce Světového poháru v Hochfilzenu.

„Ženská štafeta s Karolinou Horchlerovou, Denise Herrmannovou, Vanessou Hinzovou a Franziskou Hildebrandovou byla až dvanáctá. To je obrovská ostuda. Doposud byl nejslabším výsledkem olympijský propadák v Soči 2014 s jedenáctým místem," připomíná deník Bild.

Ale rozhodně nejde jen o štafetu. Ve sprintu vůbec poprvé v historii SP žádná Němka nebodovala. A už pouhý pohled na průběžné pořadí SP jasně ukazuje, že německý tým zažívá nebývalý ústup ze slávy.

První Němku najdete až na osmnáctém místě, na němž figuruje Franziska Preussová. Před ní jsou mimo jiné jedenáctá Markéta Davidová a patnáctá Eva Kristejn Puskarčíková.

Až na pětadvacáté pozici trůní druhá nejlepší z německého týmu Denise Hermannová. Mistryně světa, s níž se přitom počítalo, že převezme roli Dahlmeierové v přísunu medailí.

Samy závodnice už jsou ale na stesky po bývalé hvězdě alergické. „Už mě to otravuje, musím říct. Laura tady není a musíme to akceptovat," odsekla novinářům Vanessa Hinzová.

„Věříme holkám, které máme. Nemůžeme naříkat, že nemáme Lauru. Doufáme a věříme, že všechny se vyšvihnout k perfektním výkonům a předvedou fanouškům, že se obejdeme i bez Laury," neztrácí optimismus reprezentační kouč Kristian Mehringer.

Ten je přesvědčen, že obrat k lepšímu může přijít ještě před Vánoci ve francouzském Le Grand-Bornand: „Když si věříte, může přijít obrat relativně rychle. Stačí jeden povedený závod a spirála výkonů se otočí."

Reklama

Související témata: