Hlavní obsah

Puskarčíková se rozloučila s kariérou druhý místem v supersprintu

Ve znamení loučení se neslo biatlonové mistrovství republiky. Druhým místem v supersprintech ukončila kariéru Eva Puskarčíková. Šampaňské zkrápělo a potlesk si vyslechli i další končící závodníci Natálie Jurčová a Tomáš Krupčík. V jabloneckém areálu Břízky se z titulů radovali Jessica Jislová a mezi muži překvapivě Tomáš Mikyska.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Eva Puskarčíková na biatlonovém mistrovství ČR v Jablonci.

Článek

Puskarčíková běžela většinu finále supersprintu třetí, ale poslední střeleckou položku zvládla čistě a posunula se na stříbrnou pozici. Na stadionu si plácala s fanoušky, hned za cílem dostala květinu, sprchu šampaňským a vítal ji transparent s nápisem "Evo, děkujeme".

Objala se s reprezentačními kolegy a stejně jako Krupčík a Jurčová létala při hoblu vzduchem. "Když se mě zeptáte, jaké to je, tak začnu brečet," uvedla jednatřicetiletá biatlonistka.

"Díky, že jste dorazili a fandíte nám pořád, ať se daří nebo nedaří. Já teď budu taky fandit, z gauče," dodala Puskarčíková. Cestou na stupně vítězů se podepisovala a fotila s fanoušky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Markéta Davidová během mistrovství ČR v Jablonci.

Supersprintu žen dominovala Jislová, která se do čela dostala po první bezchybné střelbě a celkem udělala ve čtyřpoložkovém závodu nejméně chyb - tři. "Jsem ráda, že i doma jsem zvládla zastřílet," uvedla Jislová, letos z české reprezentace nejlepší střelkyně sezony. Na třetí místo se v posledním kole dostala Markéta Davidová, loučící se Jurčová byla čtvrtá.

Mikyska ovládl kvalifikaci, do finále vyrazil první a nikoho před sebe nepustil. Minul jen jeden terč z dvaceti a vyhrál skoro o 20 vteřin před juniorským mistrem světa Jonášem Marečkem. "Je to normální, závod jako závod," uvedl vítěz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Eva Puskarčíková na biatlonovém mistrovství ČR v Jablonci.

Nejlepší český biatlonista Michal Krčmář byl pátý po šesti chybách na střelnici, všechny udělal vestoje. Krupčíkovým posledním umístěním kariéry je sedmá příčka.

Mistrovství ČR v biatlonu v Jablonci nad Nisou - supersprint:
Muži:
1. Mikyska (SKP Kornspitz) 11:22,9 (1 trest. okruh)
2. Mareček (SK Nové Město n. M.) -19,5 (3)
3. Václavk -28,9 (4)
4. Hornig 39,4 (2)
5. Krčmář (všichni SKP Kornspitz) -48,4 (6)
Ženy:
1. Jislová 13:28,2 (3)
2. Puskarčíková -16,6 (4)
3. Davidová-21,9 (7)
4. Jurčová -29,1 (5)
5. Masaříková (všechny SKP Kornspitz) -1:01,2 (3)

Reklama

Související témata: