Hlavní obsah

Rusové prosí o milost. Naši biatlonisté trpí, naléhá na IBU šéf svazu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blížící se kongres mezinárodní biatlonové unie IBU mimo jiné definitivně rozhodne o tom, zda i v příští sezoně budou vyloučeny reprezentace Ruska a Běloruska. Mítink IBU se koná v Salcburku od 15. do 18. září a krátce před ním se snažil odvrátit další izolaci šéf ruského biatlonového svazu Viktor Majgurov.

Bude ruský biatlon vyloučen z mezinárodní scény i v příští sezoně?

Článek

Výkonný výbor IBU kongresu doporučil, aby ruští i běloruští biatlonisté byli nadále suspendováni, pokud se mimo jiné jasně nedistancují od války proti Ukrajině a nikdo ze závodníků a funkcionářů nebude zapojen do ruské armády a války.

Není příliš pravděpodobné, že k něčemu takovému dojde.

Majgurov nicméně v rozhovoru pro státní televizi Ria Novosti uvedl, že zaslal IBU dopis, v němž žádá ukončení sankcí proti ruskému biatlonu.

„Odmítáme legální status učiněných rozhodnutí a chceme těm, co budou za IBU činit verdikt, říct, aby mysleli především na samotné sportovce a jejich osud," uvedl Majgurov.

„To oni trpí, i když s tím, co se ve světě děje, nemají nic společného," doplnil, byť je veřejně známo, že ruští biatlonisté i lyžaři jsou často členy ruské armády. Proti ní stojí se zbraní v ruce i bývalí biatlonoví kolegové bránící svoji vlast, v čele s ukrajinským mistrem světa Dmytrem Pidručným.

Reklama