Hlavní obsah

Senzační comeback se nekoná! Lampičová návrat k běhu neplánuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci mohli být svědky senzačního comebacku: Slovinka Anamarija Lampičová, která v minulém roce vyměnila běh na lyžích za biatlon, dostala nabídku startovat na domácím MS v klasickém lyžování (od 21. února do 5. března v Planici). Trojnásobná medailistka ze světového šampionátu a držitelka malého Křišťálového glóbu ve sprintu však nakonec návrh odmítla s tím, že se již hodlá věnovat výhradně biatlonu. Právě dnes startuje mistrovství světa v Oberhofu (potrvá do 19. února), kde se na úvod jede smíšená štafeta.

Foto: ČTK/imago sportfotodienst/Christian Einecke

Slovinská biatlonistka Anamarija Lampičová při SP v Hochfilzenu.

Článek

„Vždy je pro mne ctí reprezentovat svoji zemi a zvlášť doma před našimi fanoušky to jistě bude skvělé mistrovství. Veškerou pozornost už ale nyní upírám k biatlonu, v němž mě čeká v těchto dnech světový šampionát, a upřímně řečeno, neumím si představit, že bych absolvovala dva takto náročné podniky v tak krátkém časovém sledu. Děkuji za pochopení," vysvětlila Lampičová na sociálních sítích své rozhodnutí.

Ola Vigen Hattestad, norský kouč slovinského týmu v běhu na lyžích, netajil z jejího rozhodnutí zklamání. „Škoda, moc jsme si přáli ji znovu v týmu mít," povzdechl si. Po odchodu Lampičové k biatlonu Slovinsku běžecké eso zoufale chybí.

Otazník nad startem Lampičové se dlouho vznášel i v Oberhofu. Minulý měsíc při SP v Anterselvě ji totiž přemohly horečky a nebylo jasné, zda bude do startu MS fit. Nakonec však 27letá závodnice, která na sebe upozornila už v prosinci při premiéře v elitním seriálu s malorážkou na zádech pátým místem v Hochfilzenu a stejné umístění zopakovala ve sprintu i v Anterselvě, na šampionátu chybět nebude.

„Výpadek v tréninku se ale asi projeví, nečekejte ode mně zázraky," brzdí Lampičová předčasný optimismus. Aby ušetřila síly na individuální závody, nebude podobně jako její  mnohem zkušenější a po nemoci se rovněž vracející reprezentační kolega Jakov Fak startovat ve středeční smíšené štafetě.

Očekávanou rychlost v bílé stopě zatím rodačka z Lublaně až na výjimky nedokázala vzhledem k dosavadním minimálním zkušenostem se střelbou úspěšně zkombinovat s výsledky na střelnici, ale na svém handicapu usilovně pracuje. „Chci nyní využít každý okamžik, každou sekundu k tomu, abych se učila a stále se zlepšovala," citují ji slovinská média.

Reklama