Hlavní obsah

Smutek střídá euforie. Biatlonová kometa se dočkala skvělé zprávy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár dnů před startem MS v Oberhofu přišla pro biatlonové fanoušky, a zejména ty ze Slovinska, dobrá zpráva. Kometa této sezony Anamarija Lampičová překonala zdravotní problémy a bude moct na svém premiérovém šampionátu startovat.

Foto: Anamarija Lampičová

Anamarija Lampičová se i snovou zbraní může těšit na MS.

Článek

27letá rodačka z Lublaně se věnuje biatlonu teprve pár měsíců a už stihla na elitní úrovni způsobit poměrně slušný poprask.

Trojnásobná medailistka z MS v klasickém lyžování absolvovala svůj vůbec první biatlonový mezinárodní závod v listopadu ve švédském Idre, kde hned obsadila šestou příčku. Při následné premiéře ve Světovém poháru v Hochfilzenu dokonce útočila ve sprintu na pódium a až tři chyby na střelnici ji odsunuly na pátou příčku.

Ve výborné formě se ukázala i v generálce na MS při zastávce Světového poháru v Anterselvě, kde zopakovala páté místo ve sprintu. Jenže pak ji skolilo nachlazení a euforie byla rázem pryč.

„Anamarija byl velmi smutná, protože přijela do Anterselvy ve skvělé formě a po slibném umístění ve sprintu jí kvůli nemoci unikl start v následném stíhacím závodu," komentoval nepříjemnou situaci kouč slovinského týmu a někdejší vynikající německý reprezentant Rico Gross.

Chmury se ale zdají být pryč. Lampičová se stihla uzdravit, je ve slovinské nominaci a může se těšit na debut na biatlonovém světovém šampionátu. „Na začátku sezóny by mě ani ve snu nenapadlo, že budu startovat na MS," zářila štěstím dcera bývalého profesionálního cyklisty a olympionika Janeze Lampiče.

Foto: Anamarija Lampičová

Anamarija Lampičová ukázala svou novou zbraň.

„Vzhledem k prodělané nemoci si ale nedávám pro Oberhof žádné velké cíle," podotkla realisticky.

Každopádáně už nyní dopadla mnohem lépe než její někdejší souputnice z klasického lyžování Stina Nilssonová. Běžkařská olympijská vítězka se snaží v biatlonu prosadit už třetí sezonu, jenže v té stávající má bídné výsledky a boj o nominaci na MS v nabité švédské konkurenci nezvládla.

Reklama