Hlavní obsah

Tragédie. Bývalý biatlonista a několikanásobný mistr světa zahynul po pádu vrtulníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Biatlonový svět truchlí. Ruská biatlonová federace na svých stránkách informovala o úmrtí bývalého závodníka, několikanásobného juniorského mistra světa Igora Malinovského. Pětadvacetiletý bývalý reprezentant se po konci kariéry věnoval letectví, a to se mu stalo osudným. Zemřel po pádu vrtulníku na Kamčatce.

Foto: biathlonrus.com

Bývalý biatlonista Igor Malinovský zemřel po pádu vrtulníku.

Článek

Malinovský měl na svém kontě pět titulů juniorského mistra světa, ke kterým přidal i čtyři tituly evropského šampiona. Ten první vybojoval v sezoně 2016/17 v Novém Městě na Moravě. Kariéru nemohl mít lépe rozjetou, žádnému jinému juniorovi se nepovedlo to, co jemu. Lépe na tom byla pouze Němka Magdalena Neunerová, která byla dokonce sedminásobnou juniorskou mistryní světa.

Přechod do seniorské kategorie mu však překazila četná zranění, kvůli kterým byl nucen po sezoně 2020/21 ukončit kariéru a naplno se věnovat své vášni, kterou bylo letectví. Podle sports.ru Malinovský získal před třemi měsíci pilotní licenci a začal létat s vrtulníkem Mi-8.

Vášeň k létání zdědil po svém otci, se kterým začal létat už ve třech letech. Studoval i leteckou školu v Omsku. Nakonec se mu právě jeho největší koníček stal osudným. Na ruském poloostrově Kamčatka pilotoval vrtulník s dvěma turisty. Ten se však od soboty pohřešoval.

Prvotní verze byla, že Malinovský kvůli zhoršenému počasí nouzově přistál, ale nakonec byl v neděli poblíž sopky Uzon nalezen ohořelý vrak vrtulníku. Tragédii nikdo nepřežil. „Celá biatlonová rodina truchlí. Ruský biatlonový svaz vyjadřuje hlubokou soustrast Igorově rodině a přátelům," uvedla ruská federace v prohlášení.

Reklama

Související témata: