Hlavní obsah

Už je to veselejší! Biatlonisté jeli nejlépe v sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvydařenější závod sezony. Snad obrat k lepšímu, mohou si slibovat mladí čeští biatlonisté startující v druholigovém IBU Cupu. Ve sprintu na desetikilometrové trati v rakouském Obertilliachu byl Vítězslav Hornig 16. a junior Jonáš Mareček obsadil 25. místo. V 7,5 km dlouhém závodě žen skončila Eliška Teplá na 25. pozici.

Foto: Sport.cz

Vítězslav Hornig na archivním snímku.

Článek

Zvítězili Nor Haavard Gutuboe Bogetveit a Ruska Anastasija Ševčenková.

Hornig byl po bezchybné ležce průběžně dvanáctý, vestoje ale chyboval a při skvělém finiši vybojoval šestnácté místo. To je nejlepší výsledek českých mužů v tomto ročníku IBU Cupu. O jednu příčku překonal. Milana Žemličku a jeho výsledek ze supersprintu v Sjusjönu.

„Dnes už to v našem podání bylo o něco veselejší. Víťa a Jonáš podali výkony, jaké si u nich asi představujeme," hodnotil trenér Michael Málek pro biatlon.cz. „Nebylo to ještě skvělé, ale dobrou střelbu podpořili dobrým během," dodal pro svazový web.

V IBU Junior Cupu už přišla i česká medaile. Čtveřice Gabriela Masaříková, Tereza Jandová, Jakub Kocián a Ondřej Mánek získala bronz v mixu v italském Martellu. Vyhráli Němci před domácími Italy.

Štafetová čtveřice Mánek, Jakub Kudrnáč, Josef Kabrda a Luděk Abrahám obsadila čtvrté místo taktéž v Martellu. Vyhráli Poláci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články