Hlavní obsah

Žalostná podívaná! Z ruské biatlonové náhrady za SP je fiasko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze světových soutěží je po vojenském vpádu na Ukrajinu mezinárodní federace IBU vyloučila, a tak si místo závodů SP v Otepää a Holmenkollenu biatlonisté Ruska a Běloruska uspořádali regionální šampionát v Ufě. Jeho organizaci a vystoupení samotných Rusů ale tamní média označují za fiasko.

Foto: Championat

K fanouškům na biatlonu v Ufě se organizátoři moc vlídně nechovali.

Článek

„Pohár RBU za účasti Bělorusů odhalil hned několik problémů našeho biatlonu v izolované realitě," hodnotí akci server Match TV.

Velké kritice čelí organizátoři, kteří se prý vůbec nedokázali připravit na velký zájem diváků, pro něž nebylo v areálu žádné zázemí. „Možná bychom s fanoušky mohli zacházet s větší úctou. Chce náš biatlon poslední příznivce ztratit?" ptá se server.

První den se dala divákům v areálu absolutní volnost, takže se nacházeli i v zázemí hlavní budovy, kde se mohli bez jakýchkoliv zábran pohybovat vedle samotných biatlonistů. Závodníci se po dojezdu do cíle museli prodírat davy příznivců.

Foto: Campionat

Na biatlonovém národním šampionátu v Ufě byly zátarasy doslova všude.

Od následujícího dne se ale přešlo na opačný extrém, kdy organizátoři takřka všude rozmístili zátarasy a plot. „Ploty byly podle ruské tradice všude," píše například Championat.ru a upozorňuje, že velké problémy, jak najít vchod na trať, měli najednou i biatlonisté.

Na závody se rázem nemohli dostat ani matky s kočárkem či hendikepovaní na invalidních vozících, protože koridory byly příliš úzké. Navíc fanouškům byl uzavřen vstup do hlavní budovy, čímž přišli o možnost se v mrazivých teplotách ohřát nebo občerstvit.

„Abychom se zahřáli, museli jsme běžet do auta," postěžovala si pro Match TV jedna z fanynek.

Fiasko organizátorského týmu v Baškortostánu ještě umocnily špatné výkony ruských reprezentantů, kteří zatím prohrávají s Bělorusy na celé čáře.

Stíhací závod se stal kořistí Běloruska, když se z triumfu radovali Anton Smolski a Dinara Alimbekavová.

„Ta podívaná je samozřejmě žalostná. Naši biatlonisté jsou absolutně nepřipraveni na tyhle závody. Mají zvláštní vztah ke sportu. Bělorusové, kteří jsou obecně slabší, podávají v Ufě mnohem lepší výkon," rozčiloval se v rozhovoru pro Sovsport někdejší olympijský vítěz Jurij Kaškarov.

Reklama

Související témata: