Hlavní obsah

Šokující diagnóza dvojnásobné medailistky z mistrovství Evropy: Mrtvice! Ve 28 letech...

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užívala si volna na exotické dovolené v Peru, když v tom ji začala silně bolet hlava. Myslela, že jde pouze o migrénu, jenže ta nepovolovala. Se sužujícími bolestmi se tedy elitní rakouská bobistka Katrin Beierlová vypravila zpět domů, kde jí lékaři sdělili krutou diagnózu. Osmadvacetiletá závodnice prodělala mrtvici, po které téměř oslepla na levé oko. Naštěstí je to jediná komplikace, se kterou se dvojnásobná bronzová medailistka z mistrovství Evropy musí vypořádat.

Foto: Profimedia.cz

Rakouská bobistka Katrin Beierlová.

Článek

Beierlová o svém stavu informovala fanoušky skrze své sociální sítě. „Zatím jsem z toho venku," napsala na úvod ke svému příspěvku, kde je vyfocena na nemocničním lůžku. Mrtvici prodělala 11. srpna v Peru, a jak sama uvádí, ve svých 28 letech ji taková diagnóza vůbec nenapadla.

Lékaři ve Vídni ji však potvrdili. „Téměř jsem oslepla na levé oko," uvedla Beierlová. Naštěstí je to prý jediný následek, se kterým se potýká. „Ale je to stále na ho*no. Doktoři říkají, že se mi zrak částečně vrátí, ale v tuto chvíli není nic jisté," pokračovala bývalá juniorská mistryně světa.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kati Beierl (@kati.beierl)

Celková vítězka Světového poháru v sezoně 2020/21 jako pilotka dvojbobu, se obává trvalých následků. „Není jisté, zda budu moct znovu řídit auto nebo bob. Budu musel chvíli zůstat v nemocnici, ale budu se snažit tvrdě trénovat a získat většinu zraku zpět!" nevzdává se Beierlová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Kati Beierl (@kati.beierl)

„Je to pro nás všechny šok," řekl reprezentační kouč Wolfgang Stampfer. „Nejdůležitější je, aby se Kati úplně uzdravila," dodal. Beierlová se v kariéře zúčastnila dvou olympijských her, při svém debutu pod pěti kruhy v Pchjongčchangu skončila ve dvojbobu sedmnáctá, letos v únoru obsadila spolu s Jennifer Onasanyaovou desáté místo a v monobobu skončila čtrnáctá.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články