Hlavní obsah

Italka Goggiaová utrpěla frakturu v holenní kosti a poranění šlachy, OH chce stihnout

Italka Sofia Goggiaová utrpěla při těžkém pádu v superobřím slalomu Světového poháru v alpském lyžování v Cortině d'Ampezzo lehké zranění zkříženého vazu, frakturu v holení kosti a poranění šlachy. OH v Pekingu chce ale stihnout.

Foto: Sport.cz

Olympijská šampionka ve sjezdu Sofia Goggiaová se krátce před Pekingem zranila.

Článek

Vítězka sobotního sjezdu Goggiaová jela i v neděli rychle, ale za polovinou trati se jí rozjely lyže a spadla. Chvilku se držela za levé koleno, ale nazula lyže a do cíle sjela sama. Dlouho byla na vyšetření ve stanu pod sjezdovkou, pak pomalu odešla podpírána na další diagnostiku.

Vyšetření odhalilo podle informací FIS lehké poškození zkříženého vazu, s nímž musela Goggiaová už v roce 2013 na operaci, malou frakturu v holenní kosti a poranění šlachy. Italka okamžitě zahájí rehabilitaci a doufá, že i tak stihne start na olympijských hrách. Sjezd je v Pekingu na programu 15. února.

"Hrozně mě mrzí, co se stalo Sofii. Doufám, že bude v pohodě a brzo se postaví na start. Budu držet pěsti. Snažila jsem se nabídnout svého fyzioterapeuta v cílovém prostoru, ale měla tam svůj obrovský tým, takže se na ni vrhli. Doufám, že bude v pohodě," řekla Ledecká.

Goggiaovou zastoupila její krajanka Curtoniová a připsala si první výhru v superobřím slalomu v seriálu SP v kariéře a druhou celkově. O devět setin unikla premiérová výhra v poháru Tipplerové, na třetí místo vystoupila Švýcarka Michelle Gisinová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.