Hlavní obsah

Další trenérské monstrum? Ruská krasobruslařka promluvila o šikaně a výhrůžkách smrtí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praktiky ruských krasobruslařských trenérů jsou v poslední době celkem diskutovaným tématem. Po chování kontroverzní trenérky Eteri Tutberidzeové, která vzbudila rozruch po finále olympijského závodu žen, kdy se tvrdě obula do Kamily Valijevové, je na scéně další kouč, jehož jeho svěřenci za jeho praktiky kritizují. Je jím Jevgenij Rukavicyn, který měl 19letou Jelizavetu Nugumanovovou ponižovat a urážet. Další jí měl dokonce vyhrožovat smrtí. Krasobruslařka nyní zvažuje, že pověsí brusle na hřebík.

Foto: @_m2x2_, Twitter

Ruská krasobruslařka Jelizaveta Nugumanovová.

Článek

Devatenáctiletá Jelizaveta Nugumanovová je další z řady mladých nadějných ruských krasobruslařek, které si chtěly vydobýt své místo na výsluní. Po drsných trénincích, kdy ji trenérský tým ponižoval a urážel, však přemýšlí, že pověsí brusle na hřebík.

„V týmu mi často říkali, že jsem tlustá, že mi nic nevyjde. Dokonce říkali i taková slova, jako: Ani na sociálních sítích tě nebudou chtít s takovou postavou. Neustále mi říkají, že mám problémy s váhou, ale nikdy jsem žádné neměla," svěřila se Nugumanovová ruským médiím. Trenéři, v čele s Rukavicynem jí říkali, ať zhubne a ona je poslechla. Ale uvědomuje si, že nemůže překročit hranici a ohrozit své zdraví.

V týmu jí také házeli klacky pod nohy, co se týče startů. Nechtěli jí dovolit účastnit se národního šampionátu a vyhrožovali jí, že ji zcela vymažou z tohoto sportovního odvětví. „Valentin Molotov ke mně jednou přišel a řekl, že jestli budu jezdit programy, podrazí mi nohy a já odejdu na onen svět. Bruslila jsem bez hudby, nebo mě nenechali bruslit vůbec, i když já jsem to tak moc chtěla," šokovala Nugumanovová. Překvapením je, že stále zůstává v tréninkové skupině, kde se jí dostává takového jednání.

„Chci si teď dát pauzu a o všem popřemýšlet. Odstřihnout se od všeho, protože jsem v poslední době vydržela hodně ponižování a podobných věcí. Proto se teď musím restartovat a přemýšlet o tom, zda chci jít dál," uzavřela krasobruslařka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.