Hlavní obsah

Tanečníci Taschlerovi jsou po životním volném tanci znovu pátí v Grand Prix

Krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi předvedli při Grand Prix ve finském Espoo životní volný tanec, ale na posun z pátého místa to nestačilo. Zopakovali dva týdny staré umístění ze Sheffieldu, kde v elitním seniorském seriálu debutovali. Suverénně vyhráli bronzoví medailisté z MS 2021 Piper Gillesová a Paul Poirier.

Foto: Antti Aimo-Koivisto, ČTK/AP

Krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi jsou na Grand Prix v Espoo pátí po rytmické tanci.

Článek

Český sourozenecký pár se na rozdíl od závodu v Sheffieldu, kde partnerka pokazila twizzly, vyhnul vážnějšímu zaváhání. Taschlerová bezprostředně po závěrečné póze neskrývala nadšení a o chvíli později se čeští reprezentanti dočkali také odměny v podobě nevídaně vysoké známky. Poprvé v kariéře získali za volný tanec přes 110 bodů, osobní rekord si vylepšili zhruba o tři a půl bodu na 111,79. Dařilo se ale i párům před nimi, takže to na posun nestačilo.

Kanaďané Gillesová a Poirier na nejlepší rytmický tanec navázali jednoznačně nejlepším volným tancem. V celkovém součtu vyhráli zhruba o sedmnáct bodů před Američany Kaitlin Hawayekovou a Jeanem-Lucem Bakerem a po úspěchu na Kanadské brusli si připsali druhou výhru v letošním seriálu.

Totéž dokázal domácí vítěz Americké brusle Ilja Malinin, i když se tentokrát při unikátním čtverném axelu dotkl rukou ledu. Přidal k němu další čtyři čtverné skoky a ze druhého místa po krátkém programu se posunul jasně na vrchol. Vítěz krátkého programu Kevin Aymoz z Francie doplatil na nižší obtížnost a po volné jízdě bez čtverného skoku se propadl na třetí místo. Dostal se před něj Japonec Šun Sato.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Krasobruslaři Natálie a Filip Taschlerovi.

Soutěž žen vyhrála Japonka Mai Miharaová. Dvojnásobná vítězka mistrovství čtyř kontinentů využila zaváhání úřadující vicemistryně světa Loeny Hendrickxové z Belgie a rovněž si připsala druhou výhru v seriálu. Do prosincového finále Grand Prix ale postoupily obě.

Ve sportovních dvojicích se po devíti letech znovu dočkali vítězství italští krasobruslaři. Na úspěch Stefanie Bertonové a Ondřeje Hotárka z roku 2013 v Espoo navázali Rebecca Ghilardiová a Filippo Ambrosini.

Soutěž v Espoo byla posledním šestým dílem základní části Grand Prix. Finále bude od 8. do 11. prosince hostit Turín.

Závod seriálu Grand Prix v krasobruslení v Espoo (Finsko):
Muži:
1. Malinin (USA) 278,39
2. Sato (Jap.) 262,21
3. Aymoz (Fr.) 255,69.
Ženy:
1. Miharaová (Jap.) 204,14
2. Hendrickxová (Belg.) 203,91
3. Kawabeová (Jap.) 197,41.
Sportovní dvojice:
1. Ghilardiová, Ambrosini (It.) 189,74
2. Efimovová, Blommaert (Něm.) 170,75
3. Metelkinová, Parkman (Gruz.) 166,56.
Taneční páry:
1. Gillesová, Poirier (Kan.) 219,49
2. Hawayeková, Baker (USA) 202,46
3. Turkkilaová, Versluis (Fin.) 191,79,
...5. Taschlerová, Taschler (ČR) 186,39.

Reklama