Hlavní obsah

Úspěšný boj s časem. Taschlerovi zajeli i po zlomenině nejlépe v sezoně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě na konci listopadu kroužila Natálie Taschlerová po ledě sama, čekala, až se její bratr Filip dá zdravotně dohromady po únavové zlomenině obratle. A evropský šampionát krasobruslařů v Kaunasu se rychle blížil. Elitní český taneční pár se ale stihl dostat do formy a po krátkém programu se v Litvě drží na pátém místě.

Foto: Ludwig Welnicki/Joluskating

Natálie a Filip Taschlerovi při mistrovství Evropy v Kaunasu

Článek

„Moc času na přípravu nebylo. Zpátky na ledě jsme byli začátkem prosince, takže přibližně čtyři týdny. Postupně jsme týden od týdne zvyšovali tréninkovou zátěž,“ popisovala dvaadvacetiletá Taschlerová.

S o dva roky starším bratrem tak museli vynechat Grand Prix v Číně i mistrovství republiky, naposledy závodili v říjnu na Americké brusli. V Kaunasu zajeli s bodovým ziskem 76,68 svůj nejlepší rytmický tanec sezony.

A od osobního rekordu z minulého šampionátu je dělilo jen 23 setin. „Jsme moc spokojení, kvůli zranění a kratší době na přípravu máme po takovém výkonu radost,“ hlásil Taschler a se svou sestrou kvitovali i množství českých vlajek v hledišti. „To bylo super. I při rozjížďce tam někdo zakřičel ,Natálie‘, tak jsme se rychle koukli a soustředili se dál,“ usmívala se.

Brněnští rodáci útočí na svůj životní výsledek, na ME byli zatím nejvýše vloni šestí. Do volných tanců se probojovali do závěrečné rozjížďky, kterou zahájí v sobotu ve 20:09 SEČ (živě na ČT sport).

Od medaile je dělí čtyři body, za nimi jsou ale ve dvou bodech čtyři páry, včetně jejich tréninkových kolegů z italské Egni Kateřiny a Daniela Mrázkových. Juniorští mistři světa si při premiéře na ME mezi dospělými na devátém místě vylepšili osobní rekord o více než tři body na 75,19.

„Jsme moc rádi, jak jsme zajeli. Od mistrovství republiky v prosinci jsme tvrdě pracovali a zlepšili jsme se,“ těšilo tanečnici. „Je to přece jenom naše první seniorská sezona, takže jsme jeli spíš pro zážitek než pro body,“ popisovala 18letá Mrázková. Své pojetí Labutího jezera předvedou v sobotu v 19:23.

Reklama

Související témata:
Sourozenci Taschlerovi