Hlavní obsah

Adamczyková pořádně překvapila! Sázka ji proměnila v Barbie, manžel se jen smál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičková snowboardistka, výborná tanečnice. Ale také kvalitní kadeřnice. Eva Adamczyková po sezoně, v níž se po 15 letech dostal zásluhou Radka Housera český muž na stupně vítězů ve Světovém poháru snowboardkrosařů, v rámci sázky odbarvila celý tým. Sama si pak nechala nabarvit vlasy na platinovou blond po návratu z posledního závodu.

Foto: Czech SBX Team/Ivana Roháčková

Eva Adamczyková má vlasy obarvené na blond

Článek

Vloni jste překvapila účastí v soutěží StarDance, letos novým účesem. Jak probíhalo v Kanadě hromadné odbarvování českého týmu?

Po závodě jsme najeli do obchodů a všechno jsem nakoupila. Řešila jsem to po závodě na dálku s Blankou Haškovou, která měla na starosti účesy ve StarDance. Po závodě jsem všechny kluky obarvila a já si to nechala do Čech. Jak mám hodně vlasů, je třeba hodně barvy, tak od kluků na pokoji by to bylo strašný. (úsměv) Tak jsem jela rovnou z letiště ke kadeřnici, která tím strávila čtyři hodiny. Blanka je skvělá a je pro každou bejkárnu. Je schopná vstát o půlnoci kvůli takové kravině.

Jaké byly ohlasy mezi závodníky i doma?

Když kluci po závodech přicházeli postupně do jídelny, nejdřív Jelen (trenér Marek Jelínek), pak Kryštof Choura a další bloňdáci, tak měli velký potlesk. A doma v pohodě. Kluci to možná měli horší, já na vlasy nejsem upnutá, můj Mára byl v pohodě a smál se. Zná mě dost dobře na to, aby nebyl překvapený.

Takhle rozverně jste zakončila sezonu, kterou jste kvůli StarDance začala vynechanými dvěma závody a hned se vrátila vítězně… Jaká byla?

Jsem spokojená. Možná to byla trochu falešná forma, jak jsem vyhrála na začátku, ale nebylo to špatné ani pak, jak jsem byla třikrát druhá. Naplno jsem trénovala až deset dnů před prvním svěťákem a cítila jsem se dobře, tak jsem si říkala, proč bych v Mořici nemohla vyhrát? Trať tam byla široká, já se cítila komfortně… Jak jsem sezonu zakončila pátým místem v Kanadě, kde jsem chtěla vyhrát, tak mám pocit, že to nebylo nic moc, ale za poslední roky se konkurence hodně změnila. Dřív jsem se ve čtvrtfinále mohla rozjet, teď už si nevyberete ani tam a semifinále je jako velké finále před čtyřmi lety.

Po sezoně se chystáte s manželem Markem na roadtrip po USA. Kam máte namířeno?

Jsem doma jen tři dny a vracím se zase do stejného časového pásma. Letíme do Seatllu, kam se pak vrátíme. A mezitím extra plány zatím nemáme, ale chceme objet asi tři státy a národní parky. Americká města mě tolik nelákají, maximálně galerie, ale to bych letěla spíš do New Yorku. Psala jsem i Šárce Pančochové, které v Americe žije, o nějaké tipy, tak mi poslala. Těším se na dovolenou měsíc v kuse.

Využijete po sezoně i zkušenosti ze StarDance a zatančíte si s Jakubem Mazůchem?

Věděli jsme, že plesy, jako měl Vávra nebo můj Marek, nepřicházejí v úvahu, jak jsem přes zimu pryč. Kuba doteď jezdil s Adriankou Maškovou, protože Pepa Maršálek také neměl čas, tak se spojili. A pak na jaře máme s Kubou v plánu asi pět akcí.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková obarvená na blond.

Takže tanci zůstanete věrná.

Ráda bych, ale nejdřív si potřebuju splnit svoje tréninky a povinnosti, pak se věnovat koním a potom tancovačky. Ale bavil mě hlavně současný tanec, jak je volnější a učím se jiné pohyby a práci s tělem. Kuba jednou za čas jezdí do Prahy na lekce, k němu můžu někdy zajít. Když se mi povede zatancovat si jednou za týden, budu ráda.

Při taneční soutěži jste pár kil shodila, což je v trati handicap. Dohnala jste přes zimu svalovou hmotu?

Trochu, ježděním něco naberete, ale na objemový trénink a víc posilovny je prostor až na jaře.

Sezona se povedla hodně mužskému týmu, těšíte se směrem k mistrovství světa a olympiádě víc i na týmové závody?

Byli jsme druzí s Honzou Kubičíkem už v závodě, kdy jsem si zlomila nohy, tak se na to trochu zapomnělo, jak jsem nebyla na vyhlášení a Honza si to taky moc neužil… Může to být super. Charlotte Bankesová vyhrála s Huwem Nightingalem jeden závod a Huw jezdí o třídu hůř než naši kluci. Minimálně na velké finále určitě máme.

Dalším tahákem příští zimy by měl být Světový pohár na Dolní Moravě. Doma jste zatím vrcholný závod nejela.

To by bylo super. Je to velký tlak, ale můžete si tam najít nějakou výhodu, když to tam znáte. Vždycky se mě jezdci ze svěťáku ptají, jestli se u nás pojede, protože by mohl přijít velký kotel fanoušků. Na našich závodech na to nejsme tolik zvyklí, ale třeba v Montafonu na Alessandra Hämmerleho přišlo hodně lidí, v Mt. St. Anne na Eliota Grondina taky, tak by to mohlo být skvělé.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články