Hlavní obsah

Adamczyková v prvním závodě po zlaté medaili na MS končí čtvrtá

Aktualizováno

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková skončila v prvním závodě po zisku titulu mistryně světa čtvrtá na Světovém poháru v Sierra Nevadě a vyrovnala svoje letošní maximum v seriálu. Potřetí za sebou vyhrála Britka Charlotte Bankesová. Mezi muži triumfoval Španěl Lucas Eguibar, jediný český zástupce Radek Houser vypadl po pádu v osmifinále.

Foto: Bóša/Svaz lyžařů ČR

Evy Adamczyková na MS, kde skončila na zlaté pozici. (archivní snímek)

Článek

Devětadvacetiletá Adamczyková ovládla ve španělském středisku čtvrtfinále i semifinále, ale v teplém počasí na změklé trati nebyla tak suverénní jako o deset dnů dříve v Bakuriani. V hvězdně obsazeném finále po startu vedla, ale postupně se propadla na chvost a po zaváhání na závěrečném skoku dojela s velkou ztrátou poslední.

Bankesová si celkově 11. výhrou v SP spravila chuť po nevydařeném světovém šampionátu a v celkovém hodnocení seriálu se přiblížila na dva body vedoucí Francouzce Chloé Trespeuchové, která dnes obsadila druhé místo. Třetí skončila Američanka Lindsey Jacobellisová.

Olympijská vítězka ze Soči Adamczyková v tomto ročníku Světového poháru, v němž se vrací po vážném úrazu obou nohou v prosinci 2021, ani na pátý pokus neskončila na stupních vítězů. Vítězka 18 závodů byla dosud nejlépe čtvrtá v prosinci v Cervinii. V průběžném pořadí SP si polepšila na páté místo.

V neděli je v Sierra Nevadě na programu další závod, do konce sezony se pojede ještě ve Veysonnaz a Mt. St. Anne.

Reklama