Hlavní obsah

Atrakcí festivalu zábavy a sportu bude lyžování v hale

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lyžařská sjezdovka na unikátním umělém povrchu a dvě stě metrů dlouhá běžecká trať ve výstavní hale budou spolu se zápasy v „kleci“ MMA Oktagon patřit nejen k novinkám, ale zřejmě i k největším atrakcím nadcházejícího festivalu sportu a zábavy Life!, který se koná od pátku do neděle na brněnském výstavišti.

Foto: Profimedia.cz

Václav Torčík v hale pavilonu F při dokončování výstavby lyžařské dráhy s užitím povrchu ze speciálního nanovlákna, které tvoří základ běžeckého okruhu.

Článek

Vzhledem ke komplexnosti, kterou pavilon F nabídne se jedná o světovou premiéru. V takovém rozsahu se ještě lyžařské sporty pod jednou střechou nikde nenabízely. „Zájem o zřízení takového trvalého areálu už máme i ve světě, do Brna se přijedou podívat například i z Londýna,“ uvedl k atrakci Václav Torčík ze společnosti SKI 365, která sportoviště v Brně postavila a bude provozovat.

Běžecký okruh i třicetimetrová sjezdovka jsou pokryty unikátní nanotechnologií , kterou už znají návštěvníci z lyžařského centra pod střechou, kterou provozují v Ostravě. V Brně si budou moci zájemci vyzkoušet nejen běžky, ale i biatlonovou střelbu či skialpy. Torčík předpokládá, že vzhledem ke stále většímu nedostatku sněhu mohou v budoucnosti podobné areály pomoci zvláště v nižších polohách s výukou lyžování a podobně.

Na akci, kterou pořádají s úspěchem už řadu let brněnské Veletrhy, bude také rozsáhlá herní zóna v pavilonu P, kde se bude dokonce hrát o milion korun, poprvé se rovněž předvedou zápasníci bojových sportů  Oktagon MMA  a součástí bude rovněž také již tradičně taneční festival Dance Life!, na kterém bude tančit naráz až pět tisíc tanečníků.

„Cílem akce je, aby návštěvník, který přijde, mohl strávit v areálu celý den a aby se bavila celá rodina,“ uvedl manažer projektu Life! Petr Maliňák z Veletrhů Brno.

Reklama

Související témata:
Festival Life!