Hlavní obsah

Češi vynechávají Lillehammer, Razýmová a spol. ve vrátí v Davosu

Praha

Čeští běžci na lyžích včetně Kateřiny Razýmové vynechají o víkendu druhou zastávku Světového poháru v Lillehammeru. Trenéři se drží plánu stanoveného před sezenou a nic na tom nezměnily skvělé výkony Razýmové v zahajovacím dílu seriálu minulý víkend ve finské Ruce. Mezi elitu se Češi vrátí ve švýcarské Davosu, kde se závodí 14. a 15. prosince.

Foto: Lehtikuva, Reuters

Ilustrační foto

Článek

V Lillehammeru jsou na pořadu skiatlon a štafety. "Jedná se o disciplíny, v kterých jsme neočekávali výraznější výsledek," vysvětlil v tiskové zprávě důvod české absence v norském středisku trenér ženské reprezentace Jan Franc.

Přesto kouč zvažoval změnu. Razýmová si totiž na úvod SP zajela životní výsledky, pátou pozicí se blýskla na klasické desítce a ve stíhačce dojela devátá. "S Katkou jsme se o tom bavili a shodli jsme se, že se budeme držet plánu. To znamená vydat se domů, odpočinout si po náročné minitour a připravit se na Davos a jeden z vrcholů sezony, kterým je Tour de Ski," vyjmenoval Franc nejbližší plány.

Část reprezentace absolvuje OPA Cup ve slovinské Pokljuce, kde se pojede sprint volnou technikou a distanční závody stejným stylem.

Reklama

Související témata: