Hlavní obsah

Čeští lyžaři nepostoupili na MS z kvalifikace do paralelního závodu

Středeční paralelní závod na mistrovství světa ve sjezdovém lyžování v Courchevelu bude bez českých reprezentantů. Martina Dubovská, Adriana Jelínková, Elese Sommerová i Jan Zabystřan vypadli v kvalifikaci.

Foto: Leonhard Foeger, Reuters

Jan Zabystřan.

Článek

Nejblíže postupu do hlavní fáze byla Jelínková, specialistka na obří slalom, kterému se závod postavením branek nejvíc podobá. Ve své červené dráze zajela desátý čas, přičemž kvalifikovalo se osm nejrychlejších. Na postup brněnské rodačce, která do minulé sezony reprezentovala Nizozemsko, chyběly dvě desetiny sekundy.

Slalomářka Dubovská byla ve stejné dráze patnáctá, Sommerová jízdu nedokončila. Zabystřan jel kvalifikaci v modré dráze a byl v ní poslední mezi šestnácti jezdci, kteří jízdu dokončili.

Titul z Cortiny 2021 neobhájí Francouz Mathieau Faivre ani Rakušanka Katharina Liensbergerová, kteří do závodu nepostoupili. Šanci zopakovat zlato bude mít Italka Marta Bassinová, jež se před dvěma lety podělila s Liensbergerovou o první místo a v kvalifikaci zajela celkově třetí čas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.