Hlavní obsah

Děsivý pád a obrovská rána. Mamutí můstek v Planici nabídl hororovou podívanou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hrůzu nahánějící scéna byla k vidění během středečního tréninku na mamutím můstku ve slovinské Planici, která bude dějištěm Světového poháru v letech na lyžích. Osmnáctiletý domácí mladík Taj Ekart totálně nezvládl svůj tréninkový let, který skončil nekontrolovaným pádem.

Foto: Borut Zivulovic, Reuters

Mamutí můstek v Planici bude hostit závod Světového poháru.

Článek

Bronzový medailista z posledního juniorského šampionátu z kanadského Whistleru podle očitých svědků doplatil na poryv silného větru. Ekart relativně krátce po odrazu ztratil ve vzduchu kontrolu nad lyžemi a zřítil se k zemi.

„Bohužel. Nejdřív letěl Ernest Prišlič až k 249 metrům a hned chvilku potom děsivě spadl Taj Ekart na buben. Byla slyšet obrovská rána, obě lyže zlomené," referoval přímo od můstku polský novinář kanálu TVP Sport Michal Chmielewski na Twitteru. „Tento rok je tu až příliš mnoho pádů," posteskl si.

Naštěstí se podle posledních zpráv mladému skokanovi nic vážného nestalo a hororový pád přežil bez jakékoli zlomeniny.

„Měl ošklivý pád. Ale rychle se zjistilo, že neutrpěl žádnou frakturu. Skončilo to jen u modřin a škrábanců," informoval místní novinář Jaka Lopatič na serveru siol.net.

Reklama