Hlavní obsah

Děsivý pád v Kitzbühelu! Pro sjezdaře přiletěl vrtulník

Kitzbühel/Praha

Diváci doslova trnuli hrůzou. Na tento závod švédský lyžař Alexander Köll nebude vzpomínat v dobrém. V pátečním sjezdu na obávané sjezdovce Hahnenkamm v Kitzbühelu udělal drobnou chybu v jedné ze zatáček, následně plachtil několik metrů vzduchem a po tvrdém přistání na zmrzlý sníh upadl do bezvědomí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Divoký pád švédského sjezdaře Alexandra Kölla při sjezdu v KitzbüheluVideo: sntv

 
Článek

Vzhledem k tomu, že závodník nereagoval na tým lékařů a pořadatelů u trati, byl na místo pádu přivolán vrtulník, který Švéda okamžitě transportoval do nemocnice v Innsbrucku. Z té později přišly pozitivní zprávy, podle kterých má být Köll při vědomí. Pád si údajně nevyžádal ani žádnou zlomeninu.

Krátce po nehodě byl závod znovu zahájen. Pro vítězství si dojel Ital Dominik Paris, pro kterého to byl již třetí triumf na místním svahu. Sjezd, který byl původně na programu v sobotu, se přesunul na pátek kvůli špatné sobotní předpovědi počasí. V sobotu by se tak měl jet slalom.

Hahnenkamm patří mezi nejobávanější sjezdy v rámci Světového poháru. Své by mohl vyprávět český lyžař Ondřej Bank, který si v roce 2008 v Kitzbühelu přivodil otevřenou zlomeninu holení a lýtkové kosti. Bank náročnost trati v minulosti několikrát kritizoval.

Reklama

Související témata: