Hlavní obsah

Dubovská je po prvním kole úvodního slalomu SP v Levi na děleném 13. místě

Lyžařka Martina Dubovská je po prvním kole úvodního slalomu sezony Světového poháru ve finském Levi na děleném třináctém místě. Třicetiletá rodačka z Třince ztrácí na vedoucí Lenu Dürrovou z Německa 1,55 vteřiny. Druhá česká reprezentantka Elese Sommerová první část závodu nedokončila.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Martina Dubovská při prvním kole slalomu SP ve finském Levi.

Článek

Jednatřicetiletá Dürrová zajela nejrychlejší čas se startovním číslem jedna. Druhá je s odstupem 45 setin Anna Swennová Larssonová ze Švédska. Třetí Američanka Mikaela Shiffrinová zaostala o 55 setin sekundy, obhájkyně celkového vítězství v disciplíně Slovenka Petra Vlhová ztratila na čtvrtém místě o dvě setiny více.

Sedmnáctá žena hodnocení disciplíny z minulého ročníku Dubovská potvrdila, že Levi patří k jejím nejoblíbenějším střediskům. Před třemi lety zde poprvé pronikla do první desítky, minulý rok zase získala životní šesté místo. V úvodní části zajela třetí nejrychlejší čas, pak ale ztrácela a v cíli měla stejné manko jako Norka Mina Fürstová Holtmannová a Rakušanka Chiara Mairová.

Světový pohár začal lyžařkám s takřka měsíčním zpožděním. Obří slalom v Söldenu se nekonal kvůli nepříznivému počasí, paralelní závody v rakouském středisku Lech/Zürs byly zrušeny pro nedostatek sněhu.

Druhé kolo se jede v Levi od 13:00.

Reklama

Související témata: