Hlavní obsah

Dva švýcarští sjezdaři přijdou o SP v Lake Louise, i když měli covid

Ženeva

Švýcarští sjezdaři Urs Kryenbühl a Ralph Weber přijdou o listopadový závod Světového poháru v Lake Louise, protože se nechtějí nechat očkovat proti koronaviru. Oba nemoc prodělali, ale ke vstupu do Kanady je potřeba mít dvě dávky vakcíny. Mezinárodní lyžařská federace FIS očkování na závody SP důrazně doporučuje.

Foto: Profimedia.cz

Švýcarský sjezdař Urs Kryenbühl na trati závodu SP ve Val Gardeně.

Článek

"Nechci být považován za šiřitele konspiračních teorií nebo někoho podobného, ale žijeme v opravdu zvláštní době. Scénáře ze sci-fi filmů, které by dřív většina lidí považovala za nereálnou a neuvěřitelnou budoucnost, jsou teď realitou," uvedl osmadvacetiletý Weber na svém webu.

"Rozhodl jsem se v tuhle chvíli neočkovat," napsal o rok mladší Kryenbühl, jenž se měl v Lake Louise na svahy vrátit po lednovém karambolu v Kitzbühelu. Tam si při pádu na závěrečném skoku poranil hlavu a koleno.

Oba nyní plánují zahájit sezonu v americkém Beaver Creeku na začátku prosince. Pokud by se nedali očkovat, čekala by je před únorovými zimními olympijskými hrami v Pekingu povinná třítýdenní karanténa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články