Hlavní obsah

Frenzel bude po skončení závodní kariéry trénovat německé sdruženáře

Necelý měsíc po ukončení závodní kariéry se jeden z nejúspěšnějších sdruženářů historie Eric Frenzel přesunul do trenérského týmu německé reprezentace. Trojnásobný olympijský vítěz se společně s dosavadními trenéry Kaiem Brachtem a Heinzem Kuttinem ujme družstva pro Světový pohár.

Foto: Profimedia.cz

Eric Frenzel při rozlučce s kariérou.

Článek

"Severská kombinace byla můj život a tak tomu bude i v budoucnu," řekl čtyřiatřicetiletý sdruženář. "Tato disciplína mi toho tolik dala, takže se rozumí samo sebou, že severské kombinaci zůstanu věrný. Německý lyžařský svaz mi nabídl možnost, jak přispět svými zkušenostmi trenérskému týmu," dodal.

Nový tým převezme sdruženáře po dlouholetém reprezentačním kouči Hermannu Weinbuchovi, jenž se po 27 letech rozhodl skončit a věnovat mládeži. Sedminásobný mistr světa může být podle zkušeného trenéra do budoucna jeho nástupcem.

"Eric by byl dobrým reprezentačním trenérem, protože má spoustu zkušeností, znalostí a sociálních dovedností," doporučil svého někdejšího svěřence. Zatím však Frenzel není jako reprezentační trenér oficiálně uveden.

Reklama