Hlavní obsah

Jeden z nejúspěšnějších sdruženářů historie Frenzel končí kariéru

Jeden z nejúspěšnějších sdruženářů historie Eric Frenzel ukončí po sezoně kariéru. Trojnásobný olympijský vítěz a ještě donedávna rekordman v počtu titulů mistra světa se rozloučí ve 34 letech po 17 sezonách ve Světovém poháru.

Foto: Darko Bandic, ČTK/AP

Zleva Eric Frenzel a jeho týmoví kolegové Vinzenz Geiger, Johannes Rydzek a Julian Schmid po druhém místě v závodě družstev na nedávném MS v Planici.

Článek

Frenzel oznámil pro list Frankfurter Allgemeine Zeitung konec kariéry týden a půl poté, co v Planici získal díky stříbru v závodu družstev 18. medaili na MS - více jich nikdo v severské kombinaci nevybojoval. "Tahle medaile byl můj poslední sportovní cíl. V Planici se pro mě kruh uzavřel. Ještě jednou to všechno do sebe zapadlo. Teď už je to dobré, žádné další potvrzení nepotřebuju," řekl Frenzel.

Zlaté olympijské medaile získal dvakrát v individuálním závodu (2014 a 2018) a jednou s družstvem, vedle toho pod pěti kruhy nasbíral dvě stříbra a dva bronzy. Na mistrovství světa vybojoval Frenzel sedm zlatých medailí a o tento rekord ho v Planici připravil Nor Jarl Magnus Riiber, jenž už má osm zlatých. V letech 2013-17 ovládl Frenzel pětkrát za sebou hodnocení Světového poháru, v němž vyhrál 43 individuálních závodů.

Reklama